22.1.12

ΠΑΤΡΑ: Βγάζουν "φτυάρια" οι υποψήφιοι βουλευτές...


Πραγματική μάχη αναμένεται να δοθεί στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, όχι μόνο μεταξύ κομμάτων, αλλά και μεταξύ... προσώπων! Και επειδή η κατάσταση στα κόμματα είναι μάλλον «δεδομένη», τα «συντροφικά» μαχαιρώματα ήδη... δίνουν και παίρνουν! Άλλωστε οι πληροφορίες για ενδεχόμενο εκλογικής αναμέτρησης ακόμη και προ της 8ης Απριλίου, έχουν αναγκάσει τα στελέχη των τοπικών πολιτικών γραφείων... να ακονίζουν από τώρα τα μαχαίρια τους και να σκέπτονται μεθόδους «επιθέσεων».

Μέχρι και... προσωπικά ζητήματα, αναμένεται να βγουν στη φόρα, για υποψήφιους που θα διεκδικήσουν τις 9 έδρες του νομού Αχαΐας! Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως και στο παρελθόν τα «χτυπήματα κάτω από το τραπέζι» ήταν έντονα, όμως σήμερα με την αγανάκτηση και την οργή για τους πολιτικούς να έχουν φθάσει... στο «ταβάνι» αρκετοί δηλώνουν έτοιμοι... να κυλήσουν στη λάσπη για να πετύχουν το στόχο τους!

Τι θα ακούσουμε αυτή την προεκλογική περίοδο;

Καταρχάς θα τεθούν ζητήματα... πόθεν έσχες! Το «μαζί δεν τα φάγαμε» είναι πλέον το σύνθημα στα χείλη κάθε Ελληνα πολίτη - ψηφοφόρου, οπότε δεν αποκλείεται μέχρι και προσωπικά δεδομένα να δουν το φως της δημοσιότητας (το διαδίκτυο και το facebook προσφέρονται για τέτοιου είδους «χτυπήματα») για επίδοξους βουλευτές. Ήδη στοιχεία που αφορούν την οικονομική κατάσταση ορισμένων έχουν συζητηθεί όχι μόνο σε «πηγαδάκια» αλλά και υπό τη μορφή σχολίων στο internet. Τα φαινόμενα πλουτισμού ή ζωής που θυμίζει «μαχαραγιά» συζητούνται έντονα για αρκετούς από τους πολιτικούς.

Άλλοι πάλι ενδέχεται να γίνουν «στόχος» με αφορμή τις οικονομικές συναλλαγές τους! Μαθαίνουμε πως το συγκεκριμένο «όπλο» θα χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον δύο υποψήφιοι που δεν επιθυμούν με τίποτα να έχουν στα πόδια τους εσωκομματικούς αντίπαλούς τους. Για έναν μάλιστα θα ειπωθεί πως έχει συνυπογράψει μέχρι και επιταγές ευκολίας (ως δεύτερη υπογραφή), ενώ για έναν άλλον πως κάποιες από τις επιταγές του ήταν «πέτσινες»!

Μέχρι και ιστορίες από τα «παλιά» ενδέχεται να δουν το φως της δημοσιότητας, όπως κατηγορίες κατά πολιτικών για την προσωπική τους ζωή, ενώ θα σχολιαστεί και η χλιδάτη ζωή ορισμένων! Κάποιοι θα «πατήσουν» πάνω στην κρίση για να βγάλουν τα άπλυτα στη φόρα, όσων εξακολουθούν και ζουν σπάταλο βίο, εν μέσω δεξιώσεων και πάρτι! Κατηγορίες θα ακουστούν και για υποψήφιους που προσπαθούν με το «μπόλικο» χρήμα που διαθέτουν (οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα) να «πρωταγωνιστήσουν» σε όλα τα μέσα ενημέρωσης στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Τουλάχιστον τρεις υποψήφιοι θα βρεθούν στο στόχαστρο των υπολοίπων.

Από τη «φαρέτρα» θα βγουν και τα δηλητηριώδη βέλη της «απραξίας», αφού κάποιοι θα κατηγορήσουν τους «φίλους» τους (φίλοι όταν χαιρετιούνται μπροστά στις κάμερες ή σε κόσμο) για το ότι ήσαν... θεατές στο κοινοβούλιο και πως δεν προσέφεραν το παραμικρό στον τόπο τους, έστω και αν στη διάρκεια της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου είχαν υποσχεθεί λαγούς με πετραχήλια. Αυτή δε τη φορά, έχουν καλύτερη «βαλλίστρα», αυτήν της οργής του κόσμου, που στην παραμικρή κριτική που ασκείται θα συμφωνούν και θα επαυξάνουν! Είναι βέβαιο πως όποιος ισχυρίζεται πως «ο τάδε ήταν άχρηστος» θα βρίσκει αρκετούς να κάνουν "like" στον ισχυρισμό του.

Μέχρι και τα «κουσούρια» ορισμένων θα χρησιμοποιηθούν, και οι όποιες «λυκοφιλίες» θα θυσιαστούν στο βωμό της βουλευτικής καρέκλας! Θα ακούσετε και θα διαβάσετε για «παλιές αμαρτίες ορισμένων» (όχι ροζ) αλλά μέχρι και για ερωτικά σκάνδαλα με πρωταγωνιστές μία γυναίκα και έναν άνδρα πολιτικό!

Επίσης δεν θα παραλείψουν να εξαπολύσουν (για ορισμένους) και τις παλιές «κατηγορίες» του ανεπάγγελτου. Κάτι που είχε χρησιμοποιηθεί και στις εκλογές του 2009!

Πολιτικός αναμένεται να κατηγορηθεί πως έχει διορίσει συγγενικά του πρόσωπα στο πολιτικό του γραφείο και αμείβονται από το ελληνικό δημόσιο, ενώ άλλος πως στον τόπο καταγωγής του έχει κάνει «πολιτικά όργια» με διορισμούς αλλά και «βολέματα» ημετέρων και κυρίως συγγενών.

Ακόμη και η παράταξη του Δημάρχου Πάτρας Γιάννη Δημαρά θα χρησιμοποιηθεί ως «όπλο» από ορισμένους για να κερδίσουν «πόντους»! Θα «κατηγορηθούν» κάποιοι από τη ΝΔ που «πλαγίως» ή ευθέως στήριξαν την παράταξη «αδειάζοντας» τον Κώστα Χριστόπουλου που είχε την στήριξη της ΝΔ, αλλά και άλλοι που γύρισαν την πλάτη στον Δημήτρη Κατσικόπουλο στηρίζοντας «υπογείως» τον σημερινό Δήμαρχο. Δεν αποκλείεται οι «μαχαιριές» να φθάσουν μέχρι και τον ΛΑΟΣ, ενώ στο απυρόβλητο δεν θα μείνουν και υποψήφιοι της αριστεράς.

Blogs και facebook... στην πρώτη γραμμή της μάχης
Οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στις «παραδοσιακές» και τις «σύγχρονες»! Οι παραδοσιακές περιλαμβάνουν συζητήσεις σε καφενεία ή σε σπίτια (κατά τη διάρκεια επισκέψεων των υποψηφίων) αλλά και την διάδοση τέτοιων ειδήσεων με τα γνωστά «παπαγαλάκια»! Άνθρωποι του περιβάλλοντος του βουλευτή που έχουν εντολή να «στολίζουν» τον αντίπαλο, με συγκεκριμένη κατηγορία και να την «πολλαπλασιάζουν» σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη στην εκλογική περιφέρεια του «εκλεκτού» τους. Στις «παραδοσιακές» μεθόδους εντάσσεται και αυτή της «έμμεσης αιχμής» του ιδίου του υποψηφίου κατά τη διάρκεια δηλώσεών του κυρίως σε κανάλια ή ραδιόφωνα: «εγώ δούλεψα πολλά χρόνια για να φθάσω εδώ, δεν με έβαλε ο μπαμπάς μου» ή «εγώ δεν απέκτησα περιουσία από την πολιτική» και άλλα παρόμοια! Στις σύγχρονες μεθόδους περιλαμβάνονται τα blogs αλλά και οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης! Θεωρείται βέβαιο πως στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα «ξεφυτρώσουν» blogs στο διαδίκτυο, τα οποία θα δημοσιεύουν κάποιες πληροφορίες οι οποίες στη συνέχεια θα διοχετεύονται στο facebook. Και ο «πόλεμος» θα συνεχίζεται μέχρις εσχάτων! Δεν αποκλείεται δε να «στήνονται» μέχρι και ψεύτικες σελίδες (αν πρόκειται να δημοσιευθεί βαριά «κατηγορία»), ενώ θα χρησιμοποιούνται φίλοι των πολιτικών προκειμένου να επιτευχθεί εύκολα και χωρίς κίνδυνο ο στόχος.
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: