13.1.12

Έταξε αντιπροεδρία στο Μιχάλη...



Όσο οι ώρες περνούν, κορυφώνεται το παρασκήνιο και τα παζάρια για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ενισχύεται η άποψη ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει αποφασίσει να παραιτηθεί και από τη θέση του Προέδρου αν οι προτάσεις του δεν γίνουν δεκτές.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στον...

δεύτερο γύρο της αναμέτρησης μιας και εκτιμάται ότι κανείς από τους υποψηφίους δεν θα κερδίσει το 50% από την πρώτη ψηφοφορία.

Οι συμμαχίες λοιπόν αλλάζουν και δημιουργούνται νέες, ενώ τα «φαβορί» προσπαθούν να ενισχύσουν τη θέση τους κερδίζοντας τη στήριξη άλλων κορυφαίων οι οποίοι διαθέτουν επιρροή και μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Η τελευταία πληροφορία που κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία, θέλει τον Ευ. Βενιζέλο να έχει υποσχεθεί θέσεις αντιπροέδρων στην Άννα Διαμαντοπούλου και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξή τους.

Η πληροφορία ενισχύεται από τη επιστολή της Άννας Διαμαντοπούλου την Τετάρτη με την οποία πήρε αποστάσεις από τις θέσεις της «ομάδας των τεσσάρων» για καθαρή λύση άμεσα από τη βάση, ζητώντας η διαδικασία διαδοχής να αρχίσει μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και αν οι εθνικές εκλογές γίνουν ξαφνικά, ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ να εκλεγεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Από την άλλη πλευρά ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επιμένει στην υποψηφιότητά του, δήλωσε χθες ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την κυβέρνηση, όπως ζήτησε η υπουργός Παιδείας.

Η διαφοροποίηση της Άννας Διαμαντοπούλου, δεν φαίνεται να αιφνιδίασε, ούτε και να προκάλεσε θλίψη στην «ομάδα των τεσσάρων». Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι προκάλεσε- περισσότερο, αίσθημα ανακούφισης.

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι στην αναμέτρηση Γ. Παπανδρέου- Ευ. Βενιζέλου, η Άννα τάχθηκε με τον πρώτο μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, όταν το αποτέλεσμα είχε κριθεί και ήταν εμφανές και ενώ προηγουμένως διαβεβαίωσε πολλούς- ανάμεσά τους και ένα εκδότη- ότι θα στήριζε τον πρώτο...


Θέμης Δαγκλής

newpost.gr

εικονογράφηση: greki-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: