13.1.12

Δεν πληρώνει, δεν πληρώνει...

... και πιέζει για "Σύμφωνο Εργασίας" ...
Δυσάρεστη, αλλά και για πολλούς αναμενόμενη εξέλιξη η μη καταβολή της μισθοδοσίας στον ΔΟΛ σήμερα. Μάλιστα σε αντίθεση με τον προηγούμενο μήνα που συνέβη πάλι το ίδιο, αυτή τη φορά δεν υπήρξε σχετική προειδοποίηση και έτσι ένα μούδιασμα είναι φυσικό, αφού επιπλέον κανένα στέλεχος δεν...

λέει ανοικτά την αιτία για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές. Το μυαλό όλων βέβαια πηγαίνει στις συζητήσεις που γίνονται στο εσωτερικό του ΔΟΛ για την περικοπή του 20% των μισθών.
Ο Στ.Ψυχάρης στην τελευταία επαφή που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΒΗΜΑ τους είπε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή για το -20% και ότι κανένα κλιμακωτό μοντέλο δεν αποφέρει το ποσό της μείωσης που απαιτείται από την εταιρεία. Είπε επίσης ότι δέχεται όλα τα υπόλοιπα θεσμικά αιτήματα και ότι σε περίπτωση που υπογραφεί ΣΣΕ με την ΕΣΗΕΑ οι μισθοί θα προσαρμοστούν ανάλογα. Ζήτησε όλα αυτά να αποτυπωθούν σε ένα κείμενο που ονόμασε «Σύμφωνο Εργασίας» και το οποίο θα κληθούν να υπογράψουν οι δημοσιογράφοι σε ΒΗΜΑ και ΝΕΑ. Είπε επίσης ότι σε ένδειξη καλής θέλησης προτίθεται να επιστρέψει το ποσό που μειώθηκε στους μισθούς τον περασμένο μήνα και η μείωση του 20% να ξεκινήσει από τον επόμενο, κάτω από την ομπρέλα πλέον της συμφωνίας που θα υπογραφεί.
Λόγω της απεργιακής κινητοποίησης την επόμενη εβδομάδα και φυσικά υπό την πίεση της μη καταβολής της μισθοδοσίας υπάρχει η σκέψη από τους εργαζομένους να συζητήσουν για όλα αυτά την Δευτέρα και να λάβουν αυθημερόν τις αποφάσεις τους.


enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: