20.1.12

Κοντά σε συμφωνία για το κούρεμα...


Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ιδιωτών για την επίτευξη καταρχήν συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον... επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοοοικονομικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα ενώ το απόγευμα έχει προγραμματιστεί και τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών του IIF για να παρουσιαστεί το τελικό πλαίσιο της πρότασης που βρίσκεται στο τραπέζι και να δοθεί το πράσινο φως.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών θα υπάρξει και νέα συνάντηση το απόγευμα.

Όπως όλα δείχνουν οι πιέσεις που ασκήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το Βερολίνο για να γεφυρωθεί η διαφορά στο προτεινόμενο επιτόκιο των νέων ομολόγων απέδωσε καρπούς.

Κυβέρνηση και ιδιώτες πιστωτές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για επιτόκια που θα ξεκινούν από το 3,5% και θα κλιμακώνεται έως το 4,6% ανάλογα με την ωρίμανση των τίτλων.

Ειδικότερα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επιτόκιο που διαμορφώνεται στο 3,5% για τα ομόλογα λήξεως έως το 2014, στο 3,9% για τα ομόλογα διάρκειας έως το 2020 και στο 4,6% για τα ομόλογα που λήγουν μετά το 2021.Το μέσο επιτόκιο αναμένεται να διαμορφωθεί λίγο υψηλότερα από το 4%.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: