6.1.12

Συμφωνία για νέα επώδυνα μέτρα ζητεί ο Πρωθυπουργός...


Με σκοπό την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης ο Πρωθυπουργός ζητεί την συμφωνία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει ο δεύτερος γύρος μειώσεων μισθών και περικοπών των επικουρικών συντάξεων, που έχει ζητήσει η τρόικα. Εξάλλου, η...

δέσμευση όλων των κομμάτων σε αυτή την κατεύθυνση αποτελεί προϋπόθεση για την τρόικα που επιστρέφει στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου και ο Πρωθυπουργός απαιτεί, πλέον, από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, στήριξη όχι μόνο με λόγια αλλά και έργα ώστε να παραμείνει η χώρα μας στη ζώνη του ευρώ.

Μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος επανέλαβε ότι οι επόμενοι τρεις μήνες και οι αμέσως επόμενες εβδομάδες «θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες» και κάλεσε τους υπουργούς να εργαστούν με αποτελεσματικότητα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών της.

«Ο καθένας και η καθεμία στο υπουργείο του, να επιταχύνουμε τους ρυθμούς υλοποίησης για να φέρουμε εις πέρας όλα όσα έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε. Ολοι κρινόμαστε από τις επιδόσεις μας. Και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι η χώρα δεν θα αποτύχει» τόνισε.

«Ακούω από διάφορες πλευρές για κόκκινες γραμμές. Για μένα κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της. Αυτή είναι η αποστολή αυτής της κυβέρνησης και αυτήν πρέπει να υπηρετήσουμε με κά
θε δύναμη που διαθέτουμε» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Παπαδήμος αναφέρθηκε στις εν εξελίξει διαβουλεύσεις για την εθελούσια αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, τονίζοντας ότι «εάν οι διαβουλεύσεις αυτές ολοκληρωθούν επιτυχώς, ένα σημαντικό βάρος θα φύγει από τις πλάτες της χώρας».

Σχετικά μες το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της χώρας, υπογράμμισε ότι εάν δεν αντιμετωπιστεί «δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση, δεν θα μπορέσουμε επίσης να συνυπάρξουμε με τους εταίρους μας κατά τρόπο αποτελεσματικό, βιώσιμο και επωφελή».

«Προετοιμαζόμαστε μεθοδικά για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση αυτή με τρόπο επωφελή για τα συμφέροντα της Ελλάδας είναι η κυβέρνησή μας να έχει κλείσει όλα τα εκκρεμή κεφάλαια των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει απέναντι στους εταίρους και τους διεθνείς οργανισμούς που μας χρηματοδοτούν» είπε ο κ. Παπαδήμος.

«Αν οι διαδικασίες που σας ανέφερα ολοκληρωθούν θετικά, θα έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Αν φέρουμε σε πέρας την αποστολή αυτή, θα μπορούμε να πούμε ότι η χώρα αρχίζει να πατάει σε στέρεο έδαφος» κατέληξε ο κ. Παπαδήμος...
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: