19.1.12

Η κρίση χρέους στο επίκεντρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός...


Η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ θα ανοίξει τις εργασίες του φετινού Παγκόσμιου Oικονομικού Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 ως τις 30 Ιανουαρίου, στο Νταβός της Ελβετίας.

Ήδη, έχει σημειωθεί ρεκόρ δηλώσεων συμμετοχής, με περισσότερους από 2.600 αρχηγούς κρατών και...
κυβερνήσεων, αναλυτές, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι κοινωνίας των πολιτών, οι οποίοι θα συζητήσουν την ευρωπαϊκή κρίση και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Η φετινή συνάντηση έχει τίτλο «Ο μεγάλος μετασχηματισμός. Σχηματίζοντας νέα μοντέλα».

Στο ίδιο πνεύμα, ο ιδρυτής του Φόρουμ, Γερμανός οικονομολόγος Κλάους Σβαμπ, δήλωσε: «Δεν καταφέραμε να πάρουμε μαθήματα από την οικονομική κρίση του 2009. Ο φαύλος κύκλος των προβλημάτων του προστατευτισμού και του εθνικισμού πρέπει να σπάσει με νέες ιδέες».

Στο Νταβός, εκτός από την κ. Μέρκελ, αναμένονται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα, ο πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ και ο Γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Έξω από τις κλειστές πόρτες του Φόρουμ θα βρεθούν για να διαδηλώσουν μέλη του κινήματος «Occupy»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: