11.1.12

Με... μισό μάτι βλέπουν τον Βενιζέλο οι ευρωπαίοι ...


Στο στόχαστρο των ευρωπαίων έχει μπει ο Ευάγγελος Βενιζέλος λόγω της μη επίτευξης των στόχων του προϋπολογισμού του 2011 αλλά και της συνεχιζόμενης αιμορραγίας στα έσοδα. Ο ... έλληνας υπουργός Οικονομικών έχει δεχτεί επικρίσεις από τους ευρωπαίους συναδέλφους του για αστοχία στην εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής, ενώ δέκτης των σχετικών παραπόνων έχει γίνει και ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητας αλλά και δυσπιστία τον «τσάρο» της ελληνικής οικονομίας και αυτό είναι εμφανές σε όλες της Συνόδους που συμμετείχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μάλιστα λέγεται πως αρκετοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν στείλει μήνυμα στο Βενιζέλο πως δεν περνά στα «σαλόνια» της Ευρώπης το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο του. Αυτός είναι ο λόγος που ο υπουργός Οικονομικών το τελευταίο διάστημα κρατά χαμηλούς τόνους στις συναντήσεις που κατά καιρούς έχει με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της Ε.Ε.

Εξάλλου δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι Financial Times έδωσαν στον Ευάγγελο Βενιζέλο τη θέση του χειρότερου υπουργού Οικονομικών της Ευρώπης, σκοράροντας τελευταίος στα κριτήρια της οικονομίας και της αξιοπιστίας. Το γεγονός αυτό μπορεί να μην σχολιάστηκε από τον υπουργό, ωστόσο οι γνωρίζοντες, υποστηρίζουν πως το θεώρησε σημαντικό πλήγμα στη δημόσια εικόνα του.
Αμαλία Κάτζου


parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: