19.1.12

Τον Μ.Παπαϊωάννου κατονόμασαν οι δύο εισαγγελείς!...


Η υπόθεση των δυο οικονομικών εισαγγελέων οδεύει προς το αρχείο περά το γεγονός ότι είχαν καταγγείλει «οργανωμένα συμφέροντα» που τους εμπόδιζαν να ασκήσουν το έργο τους
Τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, τον προϊστάμενο τους...
αντεισαγγελέα κ. Ν. Παντελή, κατανόμασαν μεταξύ άλλων οι δύο εισαγγελείς κ.κ. Μουζακίτης και Πεπόνης ότι τους ζήτησαν να συντομεύσουν την έρευνα τους για την υπόθεση των cds.

Ωστόσο, η υπόθεση των δυο οικονομικών εισαγγελέων οδεύει προς το αρχείο περά το γεγονός ότι είχαν καταγγείλει «οργανωμένα συμφέροντα» που τους εμπόδιζαν να ασκήσουν το έργο τους.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Φώτης Μακρής, που ερεύνησε τις καταγγελίες των δυο εισαγγελέων, κατέληξε ότι αυτές πρέπει να τεθούν στο αρχείο, με το σκεπτικό ότι σε καμία υπόθεση από αυτές που χειρίστηκαν οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, δεν υπήρξαν παρεμβάσεις στο έργο τους.

Ειδικότερα, πρόκειται για τρεις συνολικά υποθέσεις που χειριστήκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς και αυτές αφορούν: α) την υπόθεση των cds, β) την περιβόητη λίστα Κουσελά και γ) οικονομικές ατασθαλίες σε τραπεζικό ίδρυμα, του οποίου ωστόσο το όνομα δεν έγινε γνωστό. Αυτό όμως κρίθηκε ότι δεν αποτελεί παρέμβαση στο έργο τους, όπως η ίδιοι φέρονται να ονομάζουν την εντολή για επίσπευση.

Για την περιβόητη λίστα Κουσελά που περιλαμβάνει ονόματα οφειλετών του Δημοσίου, οι φυσικοί προϊστάμενοι των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη φέρονται να τους ζήτησαν να την πάρουν πρώτα στα χέρια και ύστερα να διατάξουν προκαταρκτική εξέταση. Ούτε όμως και αυτό κρίθηκε πως αποτελεί παρέμβαση στο έργο τους...

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: