10.1.12

Ο Βενιζέλος διορίζει τον Πλασκοβίτη στο ΔΝΤ;...


Με συστηματικό τρόπο ο Ε. Βενιζέλος επιχειρεί να ελέγχει όλα τα οικονομικά πόστα που αφορούν την Ελλάδα. Το παράδειγμα του εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ είναι ενδεικτικό. Η ... θέση χηρεύει από τις 3 Ιανουαρίου, καθώς ο Π. Ρουμελιώτης επανήλθε στην Ελλάδα «αποκομίζοντας» μία θέση στο Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς. Η χώρα μας σήμερα είναι η μόνη που δεν έχει ορίσει εκπρόσωπο…

Ο Ε. Βενιζέλος, που ποτέ δεν απέκτησε ιδιαίτερη «χημεία» με τον Π. Ρουμελιώτη, ενδιαφέρεται για πολλούς λόγους να τοποθετήσει άνθρωπο της εμπιστοσύνης του στην συγκεκριμένη θέση η οποία είναι κομβική για τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά και για τον ίδιο τον Βενιζέλο που κάνει όλες τις επιλογές με γνώμονα την προώθησή του στην πρωθυπουργία. Στο πλαίσιο αυτό η επιλογή του υπουργού Οικονομικών για τον εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ είναι ο νυν γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Ηλ. Πλασκοβίτης.

Με τον τρόπο αυτό ο Βενιζέλος θα ελέγχει όχι μόνο τον εκπρόσωπο στο ΔΝΤ, αλλά και το νέο γραμματέα του υπουργείου, που φυσικά θα διορίσει ο ίδιος! Το ερώτημα είναι ποιος θα κάνει την τελική επιλογή, γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα ενδιαφέρεται και ο ίδιος ο Παπαδήμος και θέλει να έχει λόγο. Παράλληλα είναι άγνωστο αν για το θέμα θα ερωτηθούν και τα κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση, καθώς είναι ευνόητο ότι δεν μπορεί ούτε η βραχύβια κυβέρνηση ούτε ο αρμόδιος υπουργός μονομερώς και χωρίς συνεννόηση να δεσμεύσουν την χώρα. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο Καρατζαφέρης προτιμά να επαναφέρει την Μ. Ξαφά ή την Ν. Τζαβέλλα.

Σημειώνεται ότι ο Ηλ. Πλασκοβίτης, παρότι έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες στο Sussex της Μεγ. Βρετανίας, δεν εξειδικεύεται στα θέματα της οικονομίας, αλλά της ανάπτυξης και ειδικότερα της περιφερειακής ανάπτυξης (είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: