1.1.12

Πώς γιόρτασε η Υφήλιος την αλλαγή του χρόνου...





Στην Αθήνα η ατμόσφαιρα γέμισε με αγαπημένες μελωδίες και το συγκεντρωμένο πλήθος στην πλατεία Κοτζιά μέτρησε αντίστροφα την εκπνοή του παλιού και τον ερχομό του νέου χρόνου. Ο Δήμαρχος Αθηναίων έστειλε το δικό του μήνυμα για.. αισιοδοξία παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι πολίτες.
Και η Νέα Υόρκη υποδέχθηκε τον Νέο Χρόνο. Φέιγ βολάν έπεσαν από τον ουρανό, ενώ από την Παραμονή δημοφιλείς καλλιτέχνες έδιναν συναυλίες για τους χιλιάδες θεατές που είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους γύρω από την Times Square.
Περίπου 250.000 Βρετανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους του Λονδίνου για να φωνάξουν όλοι μαζί στην αντίστροφη μέτρηση για τη νέα χρονιά. Τα πυροτεχνήματα δημιούργησαν μία απίστευτη ατμόσφαιρα και αποζημίωσαν τους κατοικούς, οι οποίοι περίμεναν περισσότερες από εφτά ώρες για την μεγάλη στιγμή!
Χιλιάδες ήταν και οι πολίτες στο Εδιμβούργο, που παρακολούθησαν τα πυροτεχνήματα όταν μπήκε ο νέος χρόνος και βρέθηκαν στους δρόμους παρά το κρύο.
Φαντασμαγορική ήταν η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα βεγγαλικά όταν άλλαξε η μέρα και ο χρόνος στο Βερολίνο.



Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες στην Μόσχα και το Ντουμπάι, όπου οι διοργανωτές φρόντισαν να φωτίσουν τον ουρανό με πολύχρωμα πυροτεχνήματα για το καλωσόρισμα του 2012.





Επίσης, Ιαπωνία και Ταϊβάν είναι οι χώρες όπου ο καινούργιος χρόνος έκανε ποδαρικό.



Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια θεατές συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Σίδνεϊ για να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα που σηματοδοτεί την αλλαγή της χρονιάς.



Πολλοί είναι εκείνοι που αποφάσισαν να περάσουν το βράδυ τους χθες στο λιμάνι και μπροστά από την Όπερα του Σίδνεϊ για να εξασφαλίσουν καλύτερες θέσεις για το υπερθέαμα με τα πυροτεχνήματα, το μεγαλύτερο στον κόσμο, που στοιχίζει 6,4 εκατομμύρια δολάρια.



Συνολικά επτά τόνοι πυροτεχνημάτων φώτισαν τον ουρανό, δημιουργώντας 100.000 «εκρήξεις».



Πρωτοχρονιά στο Όκλαντ

Νωρίτερα την έλευση του 2012 γιόρτασαν στη Νέα Ζηλανδία με βροχή πυροτεχνημάτων και σειρά εορταστικών εκδηλώσεων. Ο ουρανός γέμισε φως και χρώμα τα μεσάνυχτα στην πόλη του Όκλαντ, αποχαιρετόντας το 2011. Ωστόσο, ο κακός καιρός ανάγκασε αρκετούς διοργανωτές να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και τα υπαίθρια πάρτι.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: