19.1.12

Τους παίρνει το κεφάλι, ο Παπαϊωάννου...


Οι εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης από αύριο δεν θα είναι στη θέση τους. Τον αποκεφαλισμό τους, τον... προανήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης με Παπαϊωάννου με ανακοίνωση του, όπου υπογραμμίζει :
Οι συγκεκριμένοι εισαγγελείς , έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης με συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές τους καθώς και με ατεκμηρίωτες και αστήρικτες καταγγελίες τους για οργανωμένα συμφέροντα, τα οποία τελικά δεν κατονόμασαν.
Η ανακοίνωση Παπαϊωάννου ήρθε μετά τη διάψευση του εισαγγελέα Πεπόνη από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ.
Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο astinomia.gr αναφέρεται:

Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης περί ενδεχόμενης παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών Εισαγγελικών Λειτουργών του τομέα της Οικονομίας ανακοινώνονται τα εξής:

Η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών ρυθμίζεται από συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και διαδικασίες εφαρμογής.
Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, λειτουργώντας στο πλαίσιο του νόμου και των συνταγματικών αρχών του σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ακολουθούν απαρέγκλιτα το σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο και την οριζόμενη διαδικασία άρσης του απορρήτου.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η άρση του απορρήτου εγκρίνεται από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης, ενώ οι αρμόδιες Υπηρεσίες εποπτεύονται από Εισαγγελικό Λειτουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: