11.1.12

Συνάντηση Παπαδήμου με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων...


Ισχυρό είναι το ενδιαφέρον από την πλευρά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να επενδύσουν στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό, στις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, Σεΐχη Αλ Ναγιάν, ενώ αργότερα θα ... πραγματοποιηθεί η πρώτη σύνοδος της Μικτής Επιτροπής Συνεργασίας των δύο χωρών, όπου αναμένεται να υπογραφούν Μνημόνια Συνεργασίας.

Παράλληλα με τις εργασίες της συνόδου, θα πραγματοποιηθεί Επιχειρηματικό - Οικονομικό Φόρουμ που συνδιοργανώνουν οι δύο κυβερνήσεις και στο οποίο θα συμμετάσχουν περίπου 200 επιχειρήσεις και επενδυτικοί φορείς.

Στην Μικτή Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΑΕ, εκπρόσωποι των δύο χωρών θα εξετάσουν ευρύ φάσμα ζητημάτων, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, με έμφαση στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, και θα προβούν σε ανασκόπηση του διμερούς θεσμικού πλαισίου.

Θα συγκληθεί σειρά ομάδων εργασίας, οι οποίες θα εξετάσουν ζητήματα διμερούς συνεργασίας, στους τομείς, μεταξύ άλλων, του τουρισμού, μεταφορών, γεωργίας & υδατοκαλλιέργειας, διατραπεζικής συνεργασίας, στρατιωτικής συνεργασίας, ενέργειας, εκπαίδευσης, δικαιοσύνης, υγείας, ναυτιλίας, πολιτισμού και ταχυδρομείων.

Στο περιθώριο της συνόδου θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Δήμα, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, ενώ αναμένεται να υπογραφούν Μνημόνια Συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Στο διήμερο Φόρουμ, όπου θα συμπροεδρεύσουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος και ο ΥΠΕΞ των ΗΑΕ, θα συμμετάσχουν περίπου 200 σημαντικές επιχειρήσεις και επενδυτικοί φορείς διεθνούς εμβέλειας με στόχο να αναδείξουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα, να ενισχύσουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων από τις δύο χώρες και να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές και επιχειρηματικές συνεργασίες στους τομείς της βιομηχανίας αλουμινίου, της ενέργειας, του περιβάλλοντος, του τουρισμού, των αεροπορικών μεταφορών, της αγροτικής βιομηχανίας, των τροφίμων, των τραπεζών, του χρηματιστηρίου, των τραπεζών, της ναυτιλίας και των νέων τεχνολογιών.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και το τραπεζικό σύστημα θα έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν ώριμες επενδυτικές προτάσεις και να αναζητήσουν πηγές χρηματοδότησης επιχειρηματικών προγραμμάτων...

NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: