25.1.12

Μπλόκο του ΠΑΜΕ έξω από το ξενοδοχείο όπου μένουν τα μέλη της τρόικας...


Συγκέντρωση πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ έξω από κεντρικό ξενοδοχείο στη λεωφόρο Βασ.Σοφίας, όπου διαμένουν οι εκπρόσωποι της τρόικας. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, «για «εκείνους που ...

λεηλατούν το εισόδημά μας, εναντίον όσων καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στην πείνα και την ανεργία».

Η τρόικα βρίσκεται στην Αθήνα για να συζητήσει τα νέα μέτρα που θα απαιτηθούν για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Μεταξύ των απαιτήσεων συμπεριλαμβάνονται μείωση του κατώτατου μισθού, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, περικοπές στις ΔΕΚΟ και σειρά αλλαγών στην εργατική νομοθεσία, όπως η κατάργηση της διαιτησίας και η απελευθέρωση των απολύσεων με μείωση των αποζημιώσεων.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει ότι η κινητοποίηση πραγματοποιείται «για να διατρανωθεί η οργή και η αγανάκτηση εναντίον όσων καταδυναστεύουν τη ζωή μας, εναντίον όσων λεηλατούν το εισόδημά μας, εναντίον όσων καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στην πείνα και την ανεργία.

»Απαιτούμε:

»Έξω η τρόικα από την Ελλάδα

»Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας.

»Όχι άλλο αίμα για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

»Να σημάνει συναγερμός παντού στους χώρους δουλειάς, στις εργατικές λαϊκές γειτονιές, για να απαλλαγούμε μια για πάντα από αυτή την πολιτική.

»Καλούμε τα συνδικάτα, κάθε εργαζόμενο, κάθε εργαζόμενη, να αποφασίσουν άμεσα νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, για να παρεμποδιστούν κυβέρνηση, εργοδότες και τρόικα να πάρουν τα νέα μέτρα».

Από την κινητοποίηση δεν έχουν δημιουργηθεί κυκλοφοριακά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: