21.1.12

ΠΑΤΡΑ: Εκαναν δημοψήφισμα σε εκκλησία... για τον σταυρό!...


Αυτό κι αν ήταν από τα πιο αξιοπρόσεκτα συμβάντα που έχουν υπάρξει ποτέ. Ο ιερέας έκανε... ψηφοφορία μες την εκκλησία για να αποφασιστεί αν θα έριχναν τον σταυρό στη θάλασσα! Συνέβη σε ιερό ναό παραλιακής περιοχής λίγο έξω από την Πάτρα. Ο παπάς φημίζεται για την ταπεινότητά του και για ...
τις πολύ καλές σχέσεις που έχει με τους ενορίτες του αλλά ακόμη και για το χιούμορ του. Έκανε λοιπόν, το κήρυγμά του, (το οποίο μάλιστα παραθέτουμε αναλυτικά λίγο πιο κάτω καθώς σχετιζόταν με την κρίση και ήταν άκρως ενδιαφέρον), και επειδή έβρεχε καταρρακτωδώς επέλεξε να το... ρίξει σε δημοψήφισμα! Κάθε χρόνο μετά τη λειτουργία, βγαίνουν όλοι από την εκκλησία και περπατούν ως την παραλία, (σε κοντινή σχετικά απόσταση), για να γίνει η ρίψη του σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων. Μόνο που η βροχή άλλαξε τα σχέδια και από τον άμβωνα, ο παπάς είπε στους πιστούς: «Ξέρω πως κάθε χρόνο ρίχνουμε στη θάλασσα τον σταυρό. Τώρα όμως βρέχει καταρρακτωδώς. Όσο για μένα, δεν έχω πρόβλημα να βραχώ για χάρη σας, αλλά το θέμα είναι να... μην βραχείτε εσείς για χάρη μου». Έτσι άρχισε να αποθαρρύνει τους ενορίτες και συνέχισε προτείνοντας πρόχειρο δημοψήφισμα και λέγοντας συγκεκριμένα: «Επειδή θέλω να είμαι δίκαιος και δημοκρατικός, λέω να ψηφίσουμε. Αφού κοιτάξετε έξω πόσο δυνατά βρέχει, όσοι θέλετε να πάμε στη θάλασσα για να ρίξουμε τον σταυρό να σηκώσετε τα χέρια σας...». Το αποτέλεσμα; Μόλις τέσσερα άτομα σήκωσαν το χέρι τους και ο ιερέας δεν τοπ σκέφτηκε ούτε στιγμή: «Όπως βλέπετε, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Λόγω βροχής αποφασίσαμε όλοι μαζί να μην πάμε φέτος στη θάλασσα. Θα περιμένουμε μέχρι του χρόνου, με την ευχή να κάνει, τότε, καλύτερο καιρό...»!


ΙΕΡΕΑΣ ΠΡΟΣ ΠΙΣΤΟΥΣ:
«Να δω πώς θα... κρατήσετε τα σπίτια σας»!
Αλλά να ήταν μόνο αυτό! Για το κήρυγμά του πήρε αφορμή την κρίση και τα σπίτια των ενοριτών. Και τι είπε; «Πιστοί μου, πέρασα χθες από τα σπίτια σας για να κάνω αγιασμό. Εντυπωσιάστηκα γιατί τα περισσότερα είναι πολυτελή και μεγάλα. Πραγματικά παλάτια. Μόνο που... με τέτοια κρίση και τόσα μέτρα ανησυχώ για το πώς θα τα κρατήσετε και θα τα συντηρήσετε», είπε ο ιερέας αφήνοντας εμβρόντητους τους πιστούς. Συνέχισε κάνοντας νουθεσίας αλλά και μνημονεύοντας παλαιότερες συμβουλές του προς κατοίκους της περιοχής να μην πουλήσουν τα χωράφια τους. «Δεν με ακούγατε τότε. Τώρα λοιπόν να δω τι θα κάνετε...», πρόσθεσε ο παπάς ο οποίος κυριολεκτικά τους... έκανε την ψυχολογία «μαύρο χάλι»!..

dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: