19.1.12

Προανακρίσεις για τη "μαφία επωνύμων" της Θεσσαλονίκης...


-Όλες οι τελευταίες εξελίξεις. Τα ονόματα...
-Σήμερα στις 11πμ η συνέντευξη Τύπου και η παρουσίαση της υπόθεσης απ΄την ΕΛ.ΑΣ.
Συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης αναμένεται να βγάλει η προανάκριση, μετά τη σύλληψη 53 ατόμων για τη συμμετοχή στα τέσσερα κυκλώματα.
Το γεγονός ότι συνελήφθησαν ο...


επικεφαλής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, Χ. Παπαχατζής, ο δημοσιογράφος και στέλεχος της ΕΤ3 Γ. Φερέτης. και ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης κέντρων της πόλης Μ. Καραμπέρης. Δίνει εξαιρετικό ενδιαφέρον στην υπόθεση καθώς πρόκειται για πολύ γνωστά πρόσωπα της Θεσσαλονίκης.
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανοίξουν λογαριασμοί καταθέσεων στην Ελβετία ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ αναλύονται εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ.
Η Αστυνομία εκτιμά ότι μεγάλο κεφάλι στην υπόθεση ήταν ο Μ.Κ.. Ο επιχειρηματίας ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του Νομού Ημαθίας με το ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Βελόπουλου του ΛΑΟΣ, ο οποίος είναι κουμπάρος με άτομο που είχε εμπλακεί στην υπόθεση Βατοπεδίου, και συγκεκριμένα είχε βγει στη δημοσιότητα συνομιλία του με τον δικηγόρο κ. Κουκοβίνο.
Σύμφωνα με τον διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρα Παζαρλή, ο κύκλος των συλλήψεων έχει ολοκληρωθεί και πλέον η προανάκριση ίσως οδηγήσει και σε άλλες κατευθύνσεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά στις κατά περίπτωση κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της τοκογλυφίας και εκβίασης κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ' επάγγελμα.
Η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης προχώρησε στην εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων ύστερα από πολύμηνες έρευνες για να διαπιστωθεί ποιοι μετείχαν στις τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις, ποιο ρόλο είχε ο καθένας και με ποιον τρόπο δρούσαν.
Στην ομάδα του Καραμπέρη φέρονται να ανήκαν και ο πρώην διευθυντής ειδήσεων και σύμβουλος διεύθυνσης της ΕΤ3, Γιώργος Φερέτης, καθώς και ο δικηγόρος Ζήνδρος, η δουλειά του οποίου ήταν να συντάσσει τα ιδιωτικά συμφωνητικά των δανείων. Ο εφοριακός Χρήστος Παπαχατζής, που επίσης συμμετείχε στο πολυπλόκαμο κύκλωμα και συνελήφθη, έκανε τα «στραβά μάτια» σε καταγγελίες που είχε δεχτεί εις βάρος του Καραμπέρη, ενώ φέρεται να μην προχώρησε ποτέ στη διερεύνηση των καταγγελιών αυτών. Όσον αφορά στον Φερέτη, ο ίδιος ενεργούσε ως διαμεσολαβητής μεταξύ των τοκογλύφων και των θυμάτων τους, φυσικά με το αζημίωτο.
Τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες τα νομιμοποιούσαν παράνομα μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ που εξασφάλιζαν έναντι χρηματικής αμοιβής.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στο δικαστικό μέγαρο, ενώ «φιλοξενήθηκαν» στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, το οποίο αποδείχτηκε μικρό για τον τεράστιο αριθμό των συλληφθέντων, και γι’ αυτό κάποιοι από αυτούς μεταφέρθηκαν στο αμφιθέατρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης...

Πηγή: greece-salonika.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: