21.1.12

Κίνδυνος για τα υπόγεια ύδατα οι συσκευασίες φυτοφαρμάκων...


Σύσκεψη με θέμα την ποιότητα των υδάτων στη Θεσσαλία, αλλά και τις απαιτούμενες δράσεις, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Γενικής Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Καλλιόπης Γερακούδη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο ...
Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και οι επιστήμονες - ερευνητές του ΙΓΜΕ, οι οποίοι και παρουσίασαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους.

Σε ό,τι αφορά το Δήμο Κιλελέρ οι ερευνητές υπέδειξαν την περιοχή, στην οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν ερευνητικές γεωτρήσεις, προκειμένου να βρεθεί πόσιμο νερό που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής, ώστε να υδροδοτηθεί στη συνέχεια ο Δήμος. Με ευθύνη της Περιφέρειας το έργο της ανόρυξης, αλλά και της κατασκευής των απαραίτητων δικτύων του νερού θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Επίσης συμφωνήθηκε σε συνεργασία του ΙΓΜΕ, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και προκειμένου να επιτευχθεί ο συνεχής ποιοτικός έλεγχος των υδατικών πόρων της Θεσσαλίας να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη μελέτη. Να αναζητηθούν άμεσα λύσεις για τη διαχείριση των επικίνδυνων συσκευασιών των φυτοφαρμάκων, αλλά και τρόποι οριστικής επίλυσης του προβλήματος που παρατηρείται ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές, καθώς και σύμφωνα με τα συμπεράσματα των επιστημόνων του ΙΓΜΕ, η ανεξέλεγκτη διάθεση στο έδαφος προϊόντων και υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων αποτελεί ουσιαστικό κίνδυνο για την ποιότητα των υπογείων υδάτων ολόκληρου το θεσσαλικού κάμπου.

Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: