1.1.12

Σαρκοζί: Δεν θα καθορίσουν οι οίκοι αξιολόγησης την πολιτική μας...


Το 2012 «η τύχη της Γαλλίας μπορεί να ταλαντευτεί για μία ακόμη φορά» εξαιτίας της κρίσης στην ευρωζώνη, ωστόσο οι οίκοι αξιολόγησης δεν θα... καθορίσουν την πολιτική της χώρας, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

«Η έξοδος από την κρίση, η δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, η γέννηση μίας νέας Ευρώπης: αυτές είναι μερικές από τις προκλήσεις που μας περιμένουν», τόνισε ο Σαρκοζί στο τηλεοπτικό μήνυμά του για τη νέα χρονιά.

«Αυτή η κρίση που μας τιμωρεί για 30 χρόνια παγκόσμιας αταξίας στην οικονομία, το εμπόριο, τα χρηματοοικονομικά, το νόμισμα, αυτή η χωρίς προηγούμενο κρίση, αναμφισβήτητα η πιο σοβαρή από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτή η κρίση δεν έχει περάσει», εκτίμησε ο γάλλος πρόεδρος.

«Παρόλα αυτά υπάρχουν λόγοι να ελπίζουμε και πρέπει, μπορούμε να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη μας στο μέλλον», πρόσθεσε.

«Αυτό που συμβαίνει στον κόσμο προαναγγέλει ότι το 2012 θα είναι η χρονιά όλων των κινδύνων, αλλά και όλων των πιθανοτήτων. Όλων των προσδοκιών, αν ξέρουμε να ξεπερνάμε τις προκλήσεις. Όλων των κινδύνων, αν παραμείνουμε αδρανείς», συνέχισε ο Σαρκοζί.

«Υποτίμησα τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην οικονομία μας οι οίκοι αξιολόγησης και οι διακυμάνσεις των αγορών (...) όμως λέω για να το ακούσουν όλοι πως ούτε οι αγορές, ούτε οι οίκοι αξιολόγησης θα καθορίσουν την πολιτική της Γαλλίας»,

Δεν υπάρχουν σχόλια: