30.1.12

Γ. Παπανδρέου: Περισσότερη δημοκρατία – Όχι επιτρόπους...


Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση της Επιτροπείας ο Γ. Παπανδρέου απάντησε: «Δεν ξέρω αν είναι γερμανική ιδέα, υπάρχει στις συζητήσεις εδώ και καιρό. Ή θα πορευθούμε δημοκρατικά και η κάθε χώρα θα είναι υπεύθυνη για.... τις δημοσιονομικές και τις άλλες πολιτικές της ή θα υπονομεύσουμε τη δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη. Η άποψή μου είναι ότι χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία και όχι λιγότερη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσερχόμενος στη συνεδρίαση των ηγετών του ΕΣΚ εμφανίστηκε επικριτικός σε σχέση με τη μονομερή προσκόλληση των Ευρωπαίων στη δημοσιονομική πειθαρχία και κατέστησε σαφές ότι υπάρχει ανάγκη άμεσα για τη δημιουργία μιας νέας στρατηγικής πραγματικής ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων απασχόλησης.

Σε σχέση με τις ελληνικές προσπάθειες ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι «έχουμε κάνει πολλά και μένει να κάνουμε ακόμη περισσότερα, βρισκόμαστε σε σημείο καμπής όπου από τη μια το δημόσιο χρέος θα ελαφρύνει μέσω του PSI και από την άλλη θα βάλουμε την Ελλάδα σε μια στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης». Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Ελλάδα είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση αλλά και η Ευρώπη έχει σοβαρά προβλήματα να ασχοληθεί, όπως το τι θα κάνει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, των αγορών, πώς θα αντιμετωπίσει την κερδοσκοπία στα CDS και πώς θα ρυθμίσει τη λειτουργία των οίκων αξιολόγησης.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: