3.1.12

Μιχ. Μπεκίρης: "Καθορισμός τελών κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα με υγραέριο"...


Έφερε το θέμα στη Βουλή...
Να ξεκαθαρίσει την θέση και την πολιτική του υπουργείου οικονομικών, ζητά ο Βουλευτής και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης, σε ότι αφορά τον καθορισμό των τελών κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν υγραέριο.

Ο κ. Μπεκίρης έφερε το θέμα στη βουλή και επισημαίνει ότι παρά...
την δύσκολη οικονομική συγκυρία, η προστασία του περιβάλλοντος παραμένει πρώτη προτεραιότητα για το ελληνικό κράτος και για τους Έλληνες πολίτες και ότι ένας τρόπος προστασίας είναι και η χρήση υγραερίου στα αυτοκίνητα και η αντικατάσταση της βενζίνης.

Ο Αχαιός πολιτικός τονίζει ότι πρέπει να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν υγραέριο και ζητά από την ηγεσία του υπουργείου κα κάνει γνωστό εάν υπάρχει η πρόθεση αυτή.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, η προστασία του περιβάλλοντος παραμένει πρώτη προτεραιότητα για το ελληνικό κράτος και για τους Έλληνες πολίτες. Ένας τρόπος προστασίας είναι και η χρήση υγραερίου στα αυτοκίνητα και η αντικατάσταση της βενζίνης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται ότι όλο και μεγαλύτερος αριθμός πολιτών μετατρέπει τα αυτοκίνητά τους έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν υγραέριο. Την ίδια ώρα, η πολιτική του υπουργείου σε ότι αφορά στον καθορισμό των τελών κυκλοφορίας είναι διφορούμενη.

Κατόπιν των ανωτέρω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός: 1. Ποια είναι η πολιτική του υπουργείου σε ότι αφορά τον καθορισμό των τελών κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν υγραέριο; 2. Υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν υγραέριο και στα υβριδικά; 3. Εάν όχι, υπάρχει πρόθεση για διαφορετική αντιμετώπιση των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν υγραέριο;»...

thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: