6.1.12

Διαλύοντας και τα αθλητικά ΜΜΕ! ...


Ένα ακόμη πλήγμα για τη βιομηχανία των ΜΜΕ. Σε μια εποχή που αναζητούνται τα έσοδα με το σταγονόμετρο, για να διατηρηθούν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, διακόπτεται με έμμεσο τρόπο η... χρηματοδότηση των αθλητικών ΜΜΕ. Η νομοθεσία της κυβέρνησης για την απελευθέρωση του στοιχήματος, «φυλακίζει» τα αθλητικά ΜΜΕ, αφού διακόπτει τη διαφήμιση των ιδιωτικών εταιρειών του χώρου.


Από την 1η Ιανουαρίου απαγορεύεται η διαφήμιση εταιρειών στοιχήματος που δεν έλαβαν την ... προσωρινή άδεια, με σοβαρότατες ποινές για τους παραβάτες. Κι ενώ η νομιμοποίηση του on line στοιχήματος θα έφερνε έσοδα στο κράτος και στην αγορά, η πολιτική της κυβέρνησης οδήγησε σε μια απελευθέρωση με συνοπτικές διαδικασίες, που άνοιξε για να κλείσει, αποκλείοντας όλες τις μεγάλες εταιρείες

Το πλήγμα για τα αθλητικά Μέσα από τη διακοπή της διαφήμισης του στοιχήματος είναι μεγάλο. Ραδιοφωνικοί σταθμοί, sites και εφημερίδες, θα έρθούν αντιμέτωποι ακόμη και με το ενδεχόμενο της κατάρρευσης, αφού θα διακοπεί η σημαντικότερη πηγή χρηματοδότησής τους. Είναι πολύ πιθανό να χαθούν το επόμενο διάστημα δεκάδες θέσεις εργασίας ενώ θα μπορούσε το στοίχημα θα μπορούσε να αποτελέσει μια πηγή χρηματοδότησης σε μια αγορά που πλήττεται, τη διακοπή του τραπεζικού δανεισμού και την κατάρρευση των διαφημιστικών εταιρειών .

Υπάρχει και μια δεύτερη ανάγνωση. Τα αθλητικά media που θα επιβιώσουν θα περιέλθουν σε καθεστώς ομηρίας από την εκάστοτε κυβέρνηση που θα ελέγχει κεντρικά τα κονδύλια των διαφημίσεων από τον ένα μεγάλο παίχτη που θα υπάρχει στην αγορά.
media-industry.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: