29.1.12

Πρόταση εξεταστικής για την Οικονομία από το ΠΑΣΟΚ ...


Με πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία θα απαντήσει το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που η δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ φτάσει στην Βουλή, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να δείξει ότι... όχι μόνο δεν έχει τίποτα να κρύψει αλλά απεναντίας επιθυμεί να υπάρξει πλήρης διαφάνεια.
Βασική λεπτομέρεια είναι ότι η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα προτείνει η έρευνα να μην περιοριστεί μόνο στην θητεία του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου αλλά να ξεκινήσει από το 2000.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει πει στους στενούς του συνεργάτες ότι επιθυμεί να είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αυτοί που θα αναλάβουν την πρωτοβουλία να προχωρήσει η έρευνα, εφ όσον ο φάκελος με τις καταγγελίες για τα παραποιημένα στοιχεία του ελλείμματος κατευθυνθούν στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Για τον λόγο αυτό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε ότι «Εφόσον η υπόθεση έλθει, τελικά, στη Βουλή θα ζητήσουμε, άμεσα, τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Δεν θα γίνουμε όμηροι σκοπιμοτήτων. Πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση απ' αυτή τη Βουλή και πριν αποφασισθεί η διάλυσή της και η προκήρυξη εκλογών. …Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι. Να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση των δημοσιονομικών στοιχείων από το 2000 μέχρι σήμερα».

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου –επίσης ένας από τους στενούς συνεργάτες του κ. Παπανδρέου– με την διαφορά ότι ο ίδιος θα ήθελε να γίνει η έρευνα από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής της Βουλής. Να σημειωθεί ότι πριν από λίγους μήνες με τις κατάλληλες τροποποιήσεις η συγκεκριμένη επιτροπή απέκτησε το δικαίωμα να ασκεί προανακριτικό έλεγχο.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται πρόθυμο να «σκαλίσει» και την περίοδο κατά την οποία η χώρα οδηγήθηκε στο ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ προχώρησαν στις βαρύτατες καταγγελίες ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου διόγκωσε το έλλειμμα, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει ανακοινώσει ότι θα ζητήσει έρευνα. Τελικά, η πρόθεση δεν μετουσιώθηκε σε πράξη, όμως, αυτό που αποτυπώθηκε ξεκάθαρα ήταν πως το κλίμα για τον κ. Παπακωνσταντίνου ήταν αρκετά βαρύ και δεν ήταν λίγοι εκείνοι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που ήθελαν να καταδικάσουν με τον τρόπο αυτό «τους κηπουρούς και τις άστοχες επιλογές του Γιώργου».
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: