14.1.12

Τρεις επιβεβαιωμένοι νεκροί από την προσάραξη πλοίου...


Σε τρεις ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την προσάραξη, στα ανοιχτά της δυτικής Ιταλίας, του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, που ... μετέφερε περισσότερους 4.000 επιβαίνοντες, σύμφωνα τις λιμενικές αρχές. Νωρίτερα, ιταλικά μέσα έκαναν λόγο για έξι νεκρούς.

Τα αίτια των θανάτων, όπως και τα αίτια της προσάραξης, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του λιμεναρχείου Λουτσάνο Νικάστρο, τρεις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ενώ διασώστες και δύτες ψάχνουν ακόμα το κρουαζιερόπλοιο και τα νερά γύρω από αυτά.

Το Costa Concordia προσάραξε χθες το βράδυ, την ώρα που πολλοί επιβάτες δειπνούσαν, κοντά στο νησί Τζίλιο, υπήρξε εισροή υδάτων και το πλοίο πήρε κλίση 20 μοιρών, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να προσπαθήσουν να απομακρυνθούν από το πλοίο με σωσίβιες λέμβους ή ακόμα και κολυμπώντας.

Οι επιβάτες που διασώθηκαν με τη βοήθεια των σωσίβιων λέμβων, πλοίων και ελικοπτέρου μεταφέρθηκαν στο νησί Τζίλιο και από εκεί στην ηπειρωτική χώρα.

Αλλος εκπρόσωπος του λιμεναρχείου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το πλοίο έχει ρήγμα 30 μέτρων. «Νομίζουμε ότι αυτό συνέβη ως αποτέλεσμα πλεύσης πολύ κοντά σε ένα εμπόδιο όπως ένας ύφαλος», είπε.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Costa Crociera ανακοίνωσε ότι δεν είναι γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος. «Η σταδιακή κλίση του πλοίου κατέστησε την εκκένωση πάρα πολύ δύσκολη», όπως επισημαίνεται. «Η θέση του πλοίου, που επιδεινώνεται, καθιστά πιο δύσκολο το τελευταίο στάδιο της εκκένωσης», ανέφερε η ανακοίνωση.

Στο κρουαζιερόπλοιο, μήκους 290 μέτρων, επέβαιναν 3.200 επιβάτες και 1.000 μέλη πληρώματος. Περίπου χίλιοι επιβάτες ήταν Ιταλοί, 500 Γερμανοί, 160 Γάλλοι και οι υπόλοιποι από άλλες εθνικότητες.

Το Costa Concordia είχε αποπλεύσει νωρίτερα χθες από το λιμάνι Τσιβιταβέκια κοντά στη Ρώμη προκειμένου να πραγματοποιήσει κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με προορισμό τη Μασαλία και ενδιάμεσους σταθμούς τη Σικελία, τη Σαρδηνία και την Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: