21.1.12

Μείωση στην αύξηση του κεφαλαίου! ...


Αντί για 15 εκατ. ευρώ η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο Mega θα έχει ως στόχο να προσεγγίσει 10 εκατ. ευρώ. Η έκτακτη γενική συνέλευση της Τηλέτυπος έριξε χθες τον πήχη κατά 5 εκατ. ευρώ εγκρίνοντας τη ... σχετική πρόταση των κυρίων μετόχων του Mega, αλλάζοντας το αρχικό πλάνο. Ταυτόχρονα, η συνέλευση αποφάσισε, για τεχνικούς λόγους, τη μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών από 1 ευρώ σε 0.30 ευρώ.
Το διάστημα του εγχειρήματος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου είναι 4 μήνες όπως ορίζει ο νόμος και ο στόχος είναι να φτάσει τα 10 εκατ. ευρώ. Οι μέτοχοι του καναλιού, ο ΔΟΛ, ο Πήγασος, ο όμιλος Βαρδινογιάννη και η Προμηθέας Gas του Δ. Κοπελούζου . Όπως ειπώθηκε από το νομικό εκπρόσωπο της εταιρείας «οι βασικοί μέτοχοι προτίθενται να συμμετάσχουν στην αύξηση στο ποσοστό που τους αναλογεί , αλλά έχουν επιφυλαχθεί για το χρονικό διάστημα διατήρησης του». Κοινώς θα βάλουν τα χρήματα που αντιστοιχούν στις μετοχές που έχουν, αλλά για το μέλλον τίποτα δεν είναι σίγουρο , όσο οι τράπεζες δεν χορηγούν δάνεια. Θυμίζουμε πως Πήγασος έχει το 26,82% , ο ΔΟΛ το 22,11%, ο όμιλος Βαρδινογιάννη ποσοστό περίπου 12%, η Benbay 5% και η Προμηθέας Gaz 2,93%.
Προφανώς, η εταιρεία για να καλύψει τις ζημιές θα προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας, και σε νέες μειώσεις του κόστους παραγωγής σε μια ισορροπία διατήρησης
media-industry.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: