17.1.12

Στο τραπέζι των συσκέψεων το νέο Φορολογικό...


Ρεπορτάζ Ελενα Λάσκαρη
Στο τραπέζι του πολιτικού διαλόγου θέτει το υπουργείο Οικονομικών μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής που εκτείνονται από την καθιέρωση καθολικού πόθεν έσχες για το σύνολο των φορολογουμένων έως τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη...
Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, επανεξετάζοντας παράλληλα το ύψος των συντελεστών ΦΠΑ, τις φοροαπαλλαγές και τη φορολογία ακινήτων.
Οι αλλαγές στο Φορολογικό επανέρχονται στο προσκήνιο με αλλεπάλληλες συσκέψεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλου ενώ συνεργάτες του σημειώνουν ότι στις προθέσεις του είναι η άμεση κατάθεση φορολογικού νομοσχεδίου με τη μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση. Μεταξύ των προτάσεων που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο περιλαμβάνονται:
n Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες για όλους. Οι φορολογούμενοι θα δηλώνουν από τη μια πλευρά εισοδήματα και κάθε περιουσιακό στοιχείο (ακίνητα, αυτοκίνητα, καταθέσεις) και από την άλλη το σύνολο των δαπανών που πραγματοποιούν. Στόχος να αποκαλυφθούν μέσω των δαπανών κρυφά εισοδήματα.
n Αλλαγές στον τρόπο είσπραξης και απόδοσης του ΦΠΑ. Προωθείται διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη ΓΓΠΣ και άμεση απόδοση ΦΠΑ. Θα επανεξεταστούν παράλληλα και οι συντελεστές ΦΠΑ.
n Κατάργηση φοροαπαλλαγών. Θα επανεξεταστούν όλες οι φοροαπαλλαγές από μηδενική βάση.
n Φορολογία ακινήτων. Εχουν υποβληθεί προτάσεις ενοποίησης όλων των φόρων στα ακίνητα ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα η εξίσωση αντικειμενικών και αγοραίων τιμών...
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: