21.1.12

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω θυελλωδών ανέμων


Μετ' εμποδίων πραγματοποιούνται σήμερα, Σάββατο, οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φτάνουν τοπικά έως και τα 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά και τη Ραφήνα δεν...

θα εκτελεστούν τα πρωινά δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από τον Αργοσαρωνικό για τη Σαλαμίνα.

Από το Λαύριο το πλοίο «Μακεδών» θα εκτελέσει κανονικά το πρωινό του δρομολόγιο για την Κέα.

Επίσης, στην πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Για σήμερα, Σάββατο προβλέπεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ αναμένονται βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα στα δυτικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα. Ωστόσο, οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι θυελλώδεις φτάνοντας τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Σε πτώση η θερμοκρασία την Κυριακή, με τους ανέμους στα πελάγη να εξασθενούν φτάνοντας τοπικά τα 8 μποφόρ. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Σε μικρή άνοδο θα είναι η θερμοκρασία τη Δευτέρα, με εξασθενημένους ανέμους στα πελάγη που δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: