18.1.12

Πάει για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο- σκούπα του ΥΠΟΙΚ...


Με τη διαδικασία του επείγοντος, περνάει σήμερα και αύριο από τη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο επιχειρείται να κλείσουν οι ... «μαύρες τρύπες» του 2011 και να καλυφθούν οι ανεκπλήρωτες μέχρι σήμερα υποσχέσεις του Μεσοπροθέσμου. Η συζήτηση αρχίζει σήμερα και η ψηφοφορία του αναμένεται αύριο το μεσημέρι από την Ολομέλεια του Σώματος.

Το σχέδιο νόμου υποστηρίζουν και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, με τη Νέα Δημοκρατία να αιτιολογεί τη θετική, τελικά στάση της, λέγοντας πως όταν συμφώνησε να συμμετάσχει στη «μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας» δήλωνε και πως δεν θα αντιταχθεί στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η χώρα με το Μεσοπρόθεσμο.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί χωρίς απρόοπτες αντιδράσεις, αφού καυτά θέματα όπως οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα όπως και επικουρικών συντάξεων, δεν περιλαμβάνονται.

Στο μεταξύ οι αντιδράσεις αμβλύνθηκαν από την προαναγγελία, από τον ΥΠΟΙΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τροπολογίας- σκούπας που θα ικανοποιεί βουλευτικά αιτήματα, όπως οι οφειλές προς τους φαρμακοποιούς.

Σημειώνεται ότι τροπολογία κατέθεσαν και σαράντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με πρώτη την Λούκα Κατσέλη, για διευκολύνσεις σε υπερχρεωμένους δανειολήπτες.

Στα πιο κρίσιμα μέτρα του πολυνομοσχεδίου ανήκει η τροπολογία που κατατέθηκε για την αυτόματη άρση όλων των περιορισμών προκειμένου να ανοίξουν 136 «κλειστά» επαγγέλματα.

Σύμφωνα με το κείμενο, καταργείται οποιαδήποτε ισχύουσα διάταξη που: επιβάλλει υποχρεωτικές κατώτατες τιμές, περιορίζει τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να έχουν πρόσβαση στο επάγγελμα,θέτει γεωγραφικά όρια, ορίζει ελάχιστες αποστάσεις,απαγορεύει τη διάθεση προϊόντων από άλλου είδους επαγγελματική εγκατάσταση, απαγορεύει την άσκηση επαγγέλματος με ορισμένη εταιρική μορφή, υποχρεώνει αυτόν που ασκεί το επάγγελμα να προσφέρει κι άλλες υπηρεσίες , περιορίζει τη συμμετοχή στο εταιρικό κεφάλαιο.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: