4.1.12

Οι φαρμακοποιοί προσανατολίζονται σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους...


Σε αναστολή των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί, καθώς τα πρώτα μηνύματα μετά την πρόταση για την τμηματική εξόφληση των οφειλομένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είναι θετικά.

Η απόφαση αναμένεται να... ληφθεί σήμερα, Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας, ενώ αισιόδοξος ότι η πρόταση θα γίνει αποδεκτή και δεν θα ταλαιπωρηθούν οι ασφαλισμένοι, εμφανίστηκε - μιλώντας στον Βήμα 99,5 - ο υφυπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Τιμοσίδης.

Πιστεύω ότι βρέθηκε μία λύση, την οποία θα αποδεχθούν οι φαρμακοποιοί κι έτσι δεν θα ταλαιπωρηθούν οι ασφαλισμένοι, υποστήριξε ο κ. Τιμοσίδης.

Ειδικότερα, η κυβερνητική πρόταση προβλέπει ότι την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσει η σταδιακή εξόφληση των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ που ανέρχονται στα 200 εκατ. ευρώ.

Η επόμενη πληρωμή θα γίνει στις 13 Φεβρουαρίου, ενώ ο ΟΓΑ συμμετέχει από την 1η Φεβρουαρίου στον ΕΟΠΥΥ και συνεπώς, οι συνταγές Ιανουαρίου θα κατατεθούν στον ΕΟΠΥΥ, με ημερομηνία πληρωμής την 22η Ιανουαρίου.

Για τα παλαιά χρέη του ΟΠΑΔ, το υπουργείο Οικονομικών καταθέτει τις επόμενες μέρες ρύθμιση, με την οποία αναλαμβάνει τα χρέη του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ προς τα φαρμακεία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: