23.1.12

Επικίνδυνη για τη χώρα η υπόθεση με τα στοιχεία του ελλείμματος, λέει η Α.Διαμαντοπούλου...



Επαναλαμβάνει το "μακελειό" με άλλα λόγια...
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε η Αννα Διαμαντοπούλου αναφορικά με την υπόθεση της διαβίβασης στον Άρειο Πάγο της δικογραφίας για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να εξεταστεί αν πρέπει ή όχι να... διαβιβαστεί στη Βουλή για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων για τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009.

«Μετά την αποτυχία από πρόσφατες πομπώδεις καταγγελίες, οι οποίες αποδείχθηκαν τελείως άδειες και κενές, υπήρξε μία δεύτερη κίνηση, η οποία είναι απολύτως επικίνδυνη για τη χώρα» δήλωσε στον Βήμα 99,5, τονίζοντας πως «αμφισβήτηση αυτών των στοιχείων τινάζει στον αέρα όλη τη συζήτηση που γίνεται τώρα».

«Τα στοιχεία αυτά έχουν επικυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και με βάση αυτά γίνεται η πιο δύσκολη και η πιο σημαντική διαπραγμάτευση που έκανε ποτέ η χώρα. Αμφισβήτηση αυτών των στοιχείων τινάζει στον αέρα όλη τη συζήτηση που γίνεται τώρα, ενώ δεν είναι καθόλου πειστικά τα δεδομένα του ότι για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα δεν έκαναν τον κόπο να καλέσουν ως μάρτυρα ούτε τον πρόεδρο της Eurostat» υπογράμμισε.

«Θεωρώ λοιπόν ότι ήρθε η στιγμή, επειδή η ίδια έχω υποστεί τι σημαίνει μη σωστή λειτουργία της Δικαιοσύνης με το τεράστιο θέμα των σχολικών βιβλίων, επειδή βλέπω ότι αυτά που γίνονται και με τον τρόπο που γίνονται από τους συγκεκριμένους εισαγγελείς κρύβουν από νομική ιδεοληψία έως πολιτικό παιχνίδι, θεωρώ ότι το πρόβλημα και οι πρωταγωνιστές αυτή τη στιγμή είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι εισαγγελείς» προσέθεσε.

Η κ. Διαμαντοπούλου επανέλαβε ότι ο βίος της κυβέρνησης πρέπει να παραταθεί, καθώς εκτός από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν.

«Το έργο των μηνών που ζούμε και οι υποχρεώσεις των μηνών που έρχονται, δεν είναι απλά να υπογραφεί το PSI» τόνισε, εξηγώντας ότι «μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να έχουμε τελειώσει με τη μείωση του δημόσιου τομέα, πρέπει να έχουμε αντιμετωπίσει το θέμα των επικουρικών ταμείων, πρέπει να έχουν ανοίξει πραγματικά τα επαγγέλματα».

«Αυτά είναι πράξεις οι οποίες μπορούν να γίνουν με την υποστήριξη των τριών κομμάτων. Κανένα κόμμα δεν μπορεί να τα κάνει μόνο του» υπογράμμισε.

Αναφερόμενη στη συζήτηση περί πιθανού ανασχηματισμού, η υπουργός τάχθηκε υπέρ, υπό την προϋπόθεση ότι θα αλλάξει ο σχεδιασμός, δηλαδή θα παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης.

«Εάν αλλάξει ο σχεδιασμός που έχουμε από εδώ και πέρα, βεβαίως πρέπει να γίνει ανασχηματισμός και να γίνει μία πολύ μικρότερη κυβέρνηση, με ανθρώπους οι οποίοι θα είναι και από την πολιτική, αλλά και από τους άριστους των Ελλήνων, από ανθρώπους με αναγνωρισμένο κύρος. Να υπάρχει μία ώσμωση πολιτικών και ανθρώπων με κύρος και ειδική γνώση» είπε.

«Αυτή είναι μία κυβέρνηση που μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτή την στιγμή. Θα μπορούσε να πει κάποιος πως αυτό είναι ήττα της πολιτικής. Θα το δεχθώ, αλλά η ουσία αυτή τη στιγμή είναι -με την κρίση που έχει το πολιτικό σύστημα, με την τεράστια οικονομική κρίση που υπάρχει- να υπάρξει υποστήριξη της Βουλής» υπογράμμισε.

Τέλος, επανέλαβε παλαιότερη δήλωσή της ότι οι πολιτικοί που θα αναλάβουν να μπουν σε αυτή την κυβέρνηση θα έπρεπε να δηλώσουν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. «Όλοι μπορούμε κάτι να θυσιάσουμε. Να υπάρξει η αίσθηση στον κόσμο ότι αυτοί που αναλαμβάνουν αυτή τη στιγμή το κάνουν μόνο με την αποστολή να βγει η χώρα από αυτό το αδιέξοδο και να υπάρξει προοπτική» σημείωσε.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: