14.1.12

“Είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε τις εκλογές"…


«Eχουμε πολλούς μελλοντολόγους στο κόμμα και η χώρα πολλούς φλύαρους δημαγωγούς» ...
Αισιοδοξία ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές μέσα από τις διαδικασίες που αρχίζουν εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, νωρίτερα, δεν... ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος.

Είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε τις εκλογές τόνισε ο κ. Λοβέρδος, αρκεί να προχωρήσουμε με συνέπεια και θάρρος, όπως το κάναμε και τους προηγούμενους 26 μήνες.

Τάχθηκε υπέρ της πρότασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τόσο σχετικά με τη διαδικασία όσο και με το χρονοδιάγραμμα και απέρριψε κάθε πρόταση που δεν θα προέβλεπε προσφυγή στην κομματική βάση.

Ο κ. Λοβέρδος απένειμε τα εύσημα στον κ. Παπανδρέου για την περίοδο της διακυβέρνησής του και τόνισε ότι «όποιος θέλει να αφαιρέσει όλα αυτά, κάνει μεγάλο λάθος». Παράλληλα, άφησε αιχμές για τη στάση άλλων στελεχών.

Είπε ότι είναι μεγάλο λάθος να μιλάμε για το σήμερα και το αύριο και να προσποιούμαστε ότι δεν ξέρουμε τι έγινε χθες. Έχουμε πολλούς μελλοντολόγους στο κόμμα, τόνισε και η χώρα έχει πολλούς φλύαρους δημαγωγούς.

Ο υπουργός Υγείας, παρά τη θετική αποτίμηση της διετίας που έκανε, αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση φοβήθηκε να εναρμονίσει το κυβερνητικό έργο με τον πολιτικό λόγο του Κινήματος, κάτι που οδήγησε στην απώλεια της πολιτικής ηγεμονίας από το ΠΑΣΟΚ. Και πρόσθεσε ότι «πρέπει να επανακτήσουμε το καλό ΠΑΣΟΚ».

Ανέφερε επίσης ότι μετά τις εκλογές, σε κάθε περίπτωση, ο βασικός πυλώνας της επόμενης κυβέρνησης πρέπει να είναι το ΠΑΣΟΚ, ενώ εξέφρασε φόβους ότι η όποια νέα κυβέρνηση μπορεί να χάσει όλο το 2012 μέχρι να καταλάβει τι της συμβαίνει.

Σχετικά με την εισοδηματική πολιτική τόνισε ότι πρέπει να δοθεί βάρος στην αναθέρμανση της οικονομίας, τονίζοντας ότι με περαιτέρω περικοπές και το 2013 δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Θα κάνουμε περιστολή δαπανών το 2012, αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς αναθέρμανση της οικονομίας.
news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: