8.1.12

Άστεγος, πέθανε από το κρύο και την ανέχεια...


Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Χανίων αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα από την είδηση ότι το Σάββατο, ένας άστεγος άντρας, 62 ετών, άφησε την... τελευταία του πνοή σε παγκάκι στην κεντρική πλατεία της πόλης, καταβεβλημένος από το κρύο και την ανέχεια.

Το άψυχο κορμί του 62χρονου, εντόπισε στις 8:20 το βράδυ ένας άντρας που διατηρεί περίπτερο στην πλ. Δημοτικής Αγοράς, και ειδοποίησε με το κινητό του τις αρχές.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο, παρέλαβε τον άντρα και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων, για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Ο 62χρονος δεν έφερε κάποιο τραύμα ή ενδείξεις ότι το συμβάν προέρχεται από εγκληματική ενέργεια και θεωρείται πια σχεδόν βέβαιο ότι ο θάνατός του προήλθε από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο αστέγου από το κρύο και τις κακουχίες στα Χανιά αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη.

Οργή και θλίψη στην τοπική κοινωνία

Εμβρόντητη παρέμεινε η τοπική κοινωνία στο πρώτο άκουσμα της είδησης, όμως πέρα από τη θλίψη που προκαλεί ένα τέτοιο τραγικό γεγονός, αισθήματα θυμού άρχισαν να βρίσκουν έκφραση, μέσα και από σχόλια :
«Μπράβο μας !! μπράβο στους Χανιώτες μπράβο ... αναρωτιέμαι στους πόσους νεκρούς σταματάμε να αδιαφορούμε και υποκριτικά να βοηθούμε??, αναφέρει μεταξύ όλων το πρώτο σχόλιο αναγνώστη

ενώ σε άλλο σχόλιο εκφράζεται η ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων, που το τελευταίο διάστημα, σε πανελλαδικό επίπεδο, παίρνει τρομακτικές διαστάσεις.

“Τόσα άδεια κτίρια στην πόλη μας!!! Δεν περισσεύει κανένα γι' αυτούς που πεθαίνουν από το κρύο!!! Ντροπή στην πολιτεία και στην κοινωνία μας που αναλώνεται σε συζητήσεις και απραγματοποίητα "σχέδια πρόνοια;"!!!”

Το βέβαιο είναι το τραγικό συμβάν χτυπάει καμπανάκι στους φορείς της τοπικής κοινωνίας αλλά και στους πολίτες της, να δουν κατάματα το πρόβλημα και να κινητοποιηθούν για την αντιμετώπισή του
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: