15.1.12

Ο γιος του Τιτάνα...

Άγγιξε πολλούς η χθεσινή αποστροφή της Άννας Διαμαντοπούλου στο Εθνικό Συμβούλιο:

Θέλω να αναφερθώ στην δραματική ομιλία χθες του Βαγγέλη Βενιζέλου. Πρέπει να λέμε τα πράγματα, με το όνομά τους: είναι ο βασικός διεκδικητής, είναι ο βασικός υποψήφιος, είναι αυτονόητο. Ήρθε η στιγμή που...

ο άνθρωπος αυτός είχε στους ώμους του αποφάσεις που αφορούν τη χώρα και την Ευρώπη.

Κάποιοι θεώρησαν ότι η κ.Διαμαντοπούλου ήθελε με τον τρόπο αυτό να επιβεβαιώσει ότι οδηγείται σε γάμο το πολιτικό φλερτ της με τον... Ευάγγελο Βενιζέλο. Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά.

Νομίζω ότι η Υπ.Παιδείας ήθελε απλώς να δείξει ότι έχει παρακολουθήσει και η ίδια τα DVDs που έστειλε στους μαθητές αντί σχολικών βιβλίων. Στην ύλη της Ιστορία της Γ' Δημοτικού περιλαμβάνονται δεκάδες αναφορές στην ελληνική Μυθολογία:

O Άτλας ήταν η μυθική μορφή που κρατούσε στους ώμους του το θόλο του Ουρανού πάνω από τη Γη. Ήταν γιος Τιτάνα ή Τιτάνας ο ίδιος, ενώ μπορεί να ήταν και ο αρχηγός των Τιτάνων, κατά μία εκδοχή. Πατέρας του ήταν ο Ιαπετός ή ο Ουρανός ή ο Αιθέρας ή ο Ποσειδώνας. Μητέρα του ήταν η Ωκεανίδα Κλυμένη ή η Ασία ή η Ημέρα ή η Λιβύη.

Θα μπορούσε η κ.Διαμαντοπούλου να συνεχίσει την παραβολή της εξίσου λαϊκίστικα. Θα ήταν ιδανικό ένα φινάλε του τύπου "Ο Βαγγέλης μπορεί να μην είναι γιος Τιτάνα αλλά κάνει μια τιτάνια προσπάθεια"...


parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: