30.1.12

Βραβείο για τον “Εκπαιδευτικό της Χρονιάς”, από ομογενειακή εφημερίδα...


Τιμώντας την Ημέρα των Γραμμάτων, η ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα “Εθνικός Κήρυκας” ανακήρυξε και φέτος τον εκπαιδευτικό που διακρίθηκε με πολύχρονη προσπάθεια, για να διαιωνιστούν η γλώσσα και ο πολιτισμός μας στον χώρο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Κατά τη...
διάρκεια της φετινής 19ης τελετής, το βραβείο για τον “Εκπαιδευτικό της Χρονιάς 2011″, απονεμήθηκε στη Σοφία Διάκου-Σταυράκη, διευθύντρια του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου στην πόλη Τρέντον, της πολιτείας Νιού Τζέρσεϊ.

Η τιμώμενη επισήμανε ότι “σαν βγήκα στον πηγεμό για την Ιθάκη ευχόμουν να ‘ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες εμπειρίες, να αγαπώ, να διαπλάθω χαρακτήρες, να διαπαιδαγωγώ, να προσφέρω, να μοιράζομαι, να φροντίζω, να αγγίζω αθώες ψυχές για πάντα. Τίποτε να μην φοβάμαι”.

Μεταξύ των παρισταμένων, ήταν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος, η γενική πρόξενος της Κύπρου, Κούλα Σοφιανού, ο διευθυντής του Ελληνικού Γραφείου Τύπου Νίκος Παπακωνσταντίνου, η πολιτειακή βουλευτής της Νέας Υόρκης, Αραβέλλα Σιμωτά, κοινοτικοί παράγοντες, εκπαιδευτικοί και στελέχη ομογενειακών φορέων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: