23.1.12

Εκλογές εδώ και τώρα και ενίσχυση του ΚΚΕ ζητούν οι βουλευτές του...


Την άμεση προσφυγή στις κάλπες προκειμένου ο λαός «να ξεπεράσει κάθε λογής αναχώματα» και να στηρίξει το ΚΚΕ ζητά η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος με ανακοίνωσή της.
Η ΚΟ του ΚΚΕ αναφέρει ότι «σε πλήρη συστράτευση, η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και...

του ΛΑΟΣ με την τρόικα και το κεφάλαιο κλιμακώνουν τη γενικευμένη επίθεση στους εργαζόμενους με στόχο: την κατακρεούργηση των μισθών, τον 13ο και 14ο μισθό, που θα οδηγήσει σε μείωση του ετήσιου εργατικού εισοδήματος πάνω από 15%, τις ωριμάνσεις στους μισθούς που είναι γνωστές ως τριετίες, τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργατικά δικαιώματα που καθορίζονται από αυτές, το ύψος των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ, ΟΕΚ κλπ».

Οι βουλευτές τονίζουν, επίσης, ότι όλα αυτά είναι οι αλλαγές που, χρόνια μεθοδικά, προωθούσε το κεφάλαιο, με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τώρα με την κρίση αξιοποιεί την ευκαιρία για να τα σαρώσει όλα.

Προσθέτει, ακόμη, ότι με τις αλλαγές αυτές επιδιώκουν να φορτώσουν και άλλα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, να μειώσουν δραστικά την τιμή της εργατικής δύναμης ώστε να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ο κοινωνικός διάλογος που γίνεται με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αυτά τα μέτρα θέλει να νομιμοποιήσει, αναφέρει η ΚΟ του ΚΚΕ και σημειώνει ότι ο ισχυρισμός ότι δήθεν η ΓΣΕΕ δεν συζητά άλλα θέματα, εκτός από το λεγόμενο μισθολογικό κόστος, είναι υποκριτικός.

Σε αυτή τη σκληρή αναμέτρηση, τονίζεται στην ανακοίνωση, «οι βουλευτές του ΚΚΕ θα βρίσκονται μαζί με το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, για να αποτρέψουν τα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται και θα κάνουν τη ζωή μας κόλαση»...
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: