20.1.12

Πρόσω ολοταχώς για μείωση των συντελεστών ΦΠΑ!...


Ακόμη και το ενδεχόμενο της μείωσης του ΦΠΑ μελετά, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς εκτιμά ότι το σημερινό 23% είναι υψηλό.
Πρόσω ολοταχώς για μείωση των συντελεστών ΦΠΑ!
Στη διαπίστωση αυτή προχώρησε και...

επισήμως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.

Γι' αυτό και δεν αποκλείεται να σηματοδοτηθούν εξελίξεις και μάλιστα σύντομα και σε αυτό το μέτωπο.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Οικονόμου, από Δευτέρα θα κληθούν τα κόμματα να καταθέσουν προτάσεις για ένα άλλο πλαίσιο φορολογίας.

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση έχει έτοιμο ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται ήδη στα σκαριά και το οποίο θα αλλάξει άρδην πολλά από τη σημερινή εικόνα στον τρόπο φορολόγησης.

Μεταξύ αυτών και στα ακίνητα, τα οποία, όπως παραδέχονται στο οικονομικό επιτελείο, έχουν βρεθεί σε κυκεώνα φορολόγησης.

Ωστόσο, το μείζον θέμα εν προκειμένω έχει να κάνει με τη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ, η οποία, αν τελικώς δρομολογηθεί, θα αποτελέσει μια από τις κρισιμότερες και σημαντικότερες εξελίξεις από το μέτωπο της φορολόγησης κατά τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ αυτής της εξέλιξης έχει ταχθεί ήδη και η Νέα Δημοκρατία, μέσω των οικονομικών προγραμμάτων που έχει παρουσιάσει, ενώ την ίδια άποψη έχουν κατά καιρούς εκφράσει και οι εκπρόσωποι διαφόρων επαγγελματικών ομάδων που έχουν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους για το φορολογικό σύστημα της χώρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σενάριο το οποίο είναι αυτή τη στιγμή επικρατέστερο, κάνει λόγο για τη μείωση του υψηλού συντελεστή κατά 2 μονάδες, ενώ αντίστοιχη θα είναι και η μείωση που προωθείται για τον μεσαίο κι ενδεχομένως και τον κατώτερο.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: