14.1.12

Χιόνια με τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο...


Κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές...
Άστατος θα είναι ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή με χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και τη Δευτέρα ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί ισχυρός παγετός

Στην Αττική ο...
καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 που το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα ανατολικά τοπικά στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στα ημιορεινά και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της Δυτική Μακεδονίας. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα ανατολικά παράκτια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, και τη Δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και από το βράδυ της Δυτικής Στερεάς. Βελτίωση αναμένεται να σημειωθεί από το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο ιόνιο δυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και από το βράδυ της Κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 ,στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ενώ θα χιονίσει στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Στη νότια χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές , και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στην κεντρική και βόρεια χώρα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με παροδική βροχή ή χιονόνερο , ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα όμως αυτά θα είναι μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ στα πελάγη μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.


ΔΕΥΤΕΡΑ
Στην Εύβοια ,τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη ,τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Πιθανές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια και χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα .
Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί , που τοπικά στα ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός

Δεν υπάρχουν σχόλια: