15.1.12

Υπέρ της πρότασης Παπανδρέου και η Διαμαντοπούλου...


Συγκεκριμένη πρόταση κατέθεσε η Άννα Διαμαντοπούλου στην ομιλία της πριν από λίγο στο Εθνικό Συμβούλιο. «Δεν είναι φόρουμ ανταλλαγής απόψεων το Εθνικό Συμβούλιο. Πρέπει να ληφθεί απόφαση. Οι... απόψεις πρέπει να καταμετρούνται» τόνισε.


Η κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και κατευθύνσεις, τάχθηκε υπέρ της πρότασης Παπανδρέου για εκλογή νέου αρχηγού μετά το κλείσιμο του PSIκαι πριν τις εθνικές εκλογές, αλλά παράλληλα τάχθηκε και υπέρ μιας προσωρινής δυαρχίας, στην περίπτωση που προκηρυχθούν αιφνιδιαστικά εθνικές εκλογές.


«Στηρίζω την πρόταση για εκλογή νέας ηγεσίας πριν από τις εθνικές εκλογές. Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, θέτει το πλαίσιο μέσα στο οποίο οφείλουν να κινηθούν η Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι Ευρωβουλευτές, τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, την περίοδο της κυβέρνησης Παπαδήμου» επισημαίνει η κ. Διαμαντοπούλου στην πρότασή της.



Η υπουργός Παιδείας έδωσε συνέχεια και στη συζήτηση των τελευταίων ημερών στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για την παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, υποστηρίζοντας ότι δεν τίθεται χρονικός προσδιορισμός.



Η υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι οι στόχοι που πρέπει να υιοθετηθούν είναι:


1. Η παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση


2. Ηδιάθεση δημοσίων και ιδιωτικών δομών και πόρων στη λειτουργία «δικτύων αλληλεγγύης» για την άμεση υποστήριξη των θυμάτων της κρίσης.


3. Η αξιοποίηση και προσέλκυση Εθνικών, Ευρωπαϊκών και άλλων κεφαλαίων σε όλους τους τομείς όπου η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα

4. Άμεση παρουσίαση από την κυβέρνηση Παπαδήμου ενός νέου φορολογικού συστήματος, ως προϋπόθεση για δικαιοσύνη στην κοινωνία και σταθερότητα στην οικονομία.

5. Όσον αφορά τον χρόνο της κυβέρνησης Παπαδήμου, το ΠΑΣΟΚ δεν θέτει χρονικό περιορισμό. Το τέλος της κυβέρνησης και η προσφυγή στις κάλπες θα οριστεί σε ότι μας αφορά , από τη διαπίστωση του πρωθυπουργού ότι έχουν εκπληρωθεί.


Η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε και για ελλειμματικό πολιτικό λόγο του ΠΑΣΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια που το έφερε σε θέση άμυνας . «Όταν λες για μια απόφαση “η τρόικα λέει” τότε είσαι φοβικός και δεν κάνεις για πολιτικός» σημείωσε.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: