30.1.12

Η οικονομική κρίση απειλεί και τα βιβλία! ...


Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν εκδότες και βιβλιοπώλες για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την παραχώρηση κωδικών ISBN από την Εθνική Βιβλιοθήκη, το οποίο μπορεί, όπως τονίζουν, να ... αφήσει στον «αέρα» τις καινούργιες εκδόσεις του 2012.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω απλήρωτων οφειλών της Εθνικής Βιβλιοθήκης από το 2007 προς την εταιρεία στην οποία έχει παραχωρήσει το δικαίωμα του ISBN, με αποτέλεσμα ο υπεύθυνος της εταιρείας να αρνείται να βάλει τους νέους κωδικούς που έχουν ληφθεί από το Διεθνές Κέντρο ISBN.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών και Βιβλιοπωλών με επιστολή της προς το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει το θέμα και ζητά άμεση λύση, καθώς, όπως υπογραμμίζει, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην υπάρχουν κωδικοί για βιβλία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να μην μπορεί να προχωρήσει σε νέες εκδόσεις.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια διευθύντρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης, Αντωνία Αράχωβα, εμφανίζεται καθησυχαστική, τονίζοντας ότι το πρόβλημα που έχει προκύψει θα λυθεί άμεσα.

Οπως εξηγεί τα χρωστούμενα στην εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει το έργο της παροχής διεθνών αριθμοδοτήσεων με ανάθεση εδώ και αρκετά χρόνια, είναι περίπου 24.000 ευρώ και η πληρωμή έχει ήδη δρομολογηθεί.
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: