18.1.12

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Η ΔΕΗ ξεπουλά οικόπεδο - φιλέτο...


Σωρεία ερωτημάτων προκαλεί η πρόθεση της διοίκησης και του συμβουλίου Διεύθυνσης της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού να προχωρήσουν στην πώληση παραθαλάσσιου οικοπέδου ανεκτίμητης αξίας που βρίσκεται στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα από την... συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ τόσο οι διαδικασίες όσο και το τίμημα το λιγότερο που γεννούν είναι υποψίες και απορίες.

Στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ με αποδέκτη τον πρόεδρο της ΔΕΗ τονίζονται τα εξής:

«Αληθεύει κύριε Πρόεδρε ότι αύριο στο Συμβούλιο Διεύθυνσης της Επιχείρησης συζητείται η πώληση παραθαλάσσιου οικοπέδου 16 στρεµµάτων
συμπεριλαμβανομένων και κτισιμάτων χιλιάδων τετραγωνικών στην Κεφαλονιά;

Αληθεύει κύριε Πρόεδρε ότι για την αγορά του εν λόγω οικοπέδου υπάρχει ένας και µόνο ενδιαφερόμενος που υπέβαλε προσφορά;

Αληθεύει κύριε Πρόεδρε ότι το τίμημα για την αγορά ανέρχεται στο 1.000.000 € περίπου;


Μήπως κύριε πρόεδρε τα κτίσματα χιλιάδων τετραγωνικών που περιλαμβάνονται
στο εν λόγω οικόπεδο μπορεί να θεωρηθούν διατηρητέα ή να γίνουν 10ft και ως εκ τούτου ανυπολογίστου αξίας όπως συμβαίνει και µε το κτίριο της Θήρας και Αγαθουπόλεως;

Εάν τα παραπάνω ισχύουν τότε κύριε Πρόεδρε αυτός δεν είναι διαγωνισμός αλλά απευθείας ανάθεση γιατί δεν υφίσταται διαγωνισμός µε µία και µόνο προσφορά.

Το τίµηµα του 1.000.000 € περίπου για ένα οικόπεδο µε τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της επιχείρησης; Όπως σωστά ήταν το σκεπτικό της αναβολής του θέματος στο Συμβούλιο στις 7/11/2011.

Γι' αυτό κύριε Πρόεδρε σας καλούμε να µην συζητηθεί το εν λόγω θέμα στο Συμβούλιο Διεύθυνσης και να επαναπροκηρύξετε τον εν λόγω διαγωνισμό, σε περίπτωση που οι υπηρεσίες κρίνουν ότι είναι αναγκαία η πώλησή του προκειμένου να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης.

dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: