19.1.12

Ομοφωνία στο φορολογικό ζήτησε ο Πρωθυπουργός...


«Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η εβδομάδα που διανύουμε», είπε ο Πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με θέμα το φορολογικό πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Το μισό Υπουργικό Συμβούλιο συμμετείχε στη κρίσιμη αυτή σύσκεψη που... έγινε στο ενδιάμεσο των συναντήσεων του Πρωθυπουργού με τους προέδρους του ΠαΣοΚ και του ΛΑΟΣ.

Συγκεκριμένα μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών (και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης) κ. Ευ. Βενιζέλος, Ανάπτυξης κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδης, Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος, Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης, Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης, Μεταφορών κ. Μ. Βορίδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας και Επικρατείας κ. Π. Καψής.

Όπως «Το Βήμα» πληροφορείται ο κ. Παπαδήμος προχώρησε μία σε μία ανάλυση της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί, λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή η εβδομάδα με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για το PSI, λέγοντας ότι από την πορεία των διαπραγματεύσεων εξαρτώνται πολλά. Εξήγησε ότι το περιβάλλον είναι δύσκολο και ότι μεταβάλλεται συνεχώς στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό με τη πολυφωνία που παρατηρείται στο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση (και όχι ανάμεσα στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου).

Χαρακτήρισε σημαντικό το πολυνομοσχέδιο ζητώντας παράλληλα να υπάρξει ομοφωνία στη ψήφισή του, αφού η ομοφωνία είναι αναγκαία, τη στιγμή που έρχονται και άλλα νομοσχέδια, όπως οι μεταρρυθμίσεις στις επικουρικές συντάξεις, το νομοσχέδιο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, οι μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και άλλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: