21.1.12

Όμηρος...


Την παράσταση «Ομηρος», ένα έργο του Μπρένταν Μπίαν, παρακολούθησε πριν από λίγες μέρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην αμαξοστοιχία-θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ» και μάλιστα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πρόκειται για...

ένα έργο διαχρονικό που καθρεφτίζει τη σημερινή μας κοινωνία και αποδεικνύει περίτρανα πως ακόμη και αν θύτης και θύμα προέρχονται από δύο αντίπαλα στρατόπεδα, μπορεί να έχουν το ίδιο πρόσωπο.

Μετά το τέλος της παράστασης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, φανερά συγκινημένος και αφού συνεχάρη όλους τους συντελεστές, δήλωσε: «Η παράσταση έχει να πει παρά πολλά. Αναφέρεται στον αγώνα ενός λαού για τα ίδια ιδανικά για τα οποία πολλές φορές αγωνίστηκε ο ελληνικός λαός και που αγωνίζεται και σήμερα. Και είναι μια σύμπτωση ότι Ιρλανδία και Ελλάδα ρίχνονται σε μια καινούργια μάχη για να ξαναβρεθούν σε έναν δρόμο πιο ελεύθερο και πιο ανεξάρτητο. Ηταν μια θαυμάσια παράσταση. Συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στη σκηνοθέτρια Τατιάνα Λύγαρη».

Δεν ήταν όμως ο μόνος επίσημος θεατής αφού στην ίδια ξεχωριστή βραδιά παρευρέθηκαν ο υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, ο διοικητής της Εθνικής Τραπέζας Βασίλης Ράπανος και οι πρέσβεις Κωνσταντίνος Γεωργίου και Πάνος Καλογερόπουλος.



apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: