28.1.12

Το απόγευμα η σύσκεψη του κ. Παπαδήμου με τους αρχηγούς...


Μετά τη συνάντηση ενδέχεται να υπάρξει νέο ραντεβού του πρωθυπουργού με την τρόικα...
Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 17:00, αναμένεται να γίνει η σύσκεψη του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, με τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής τη Δευτέρα, καθώς φαίνεται να υπάρχει μία...
κατ' αρχήν συμφωνία για την πραγματοποίησή της.



Μετά τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς ενδέχεται να υπάρξει νέο ραντεβού του πρωθυπουργού με την τρόικα προκειμένου να έχει μια συνολική εικόνα για τη Σύνοδο στις Βρυξέλλες.



Ο πρωθυπουργός επιδιώκει να αποσπάσει τη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών πάνω στο νέο δανειακό πρόγραμμα, καθώς και στις απαιτήσεις που θέτουν οι δανειστές της χώρας ως προϋπόθεση γι' αυτό.



Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, δήλωσε την Παρασκευή ότι «θα αναλάβουμε την δέσμευση με τον λόγο της πολιτικής μας τιμής, αλλά υπογραφή ευτελισμού να μην περιμένουν κάποιοι».



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής δήλωσε πως υπάρχει το θέμα των εγγυήσεων που ζητά η τρόικα, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό, αν δηλαδή ζητηθούν υπογραφές από τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ή με άλλο τρόπο.



Την ίδια στιγμή, όλα δείχνουν ότι η διαδικασία για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων οδεύει σε ολοκλήρωση «πιθανώς έως την Κυριακή», σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.



Την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος είχε πολύωρη σύσκεψη με το κλιμάκιο της τρόικας για το θέμα της δανειακής σύμβασης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: