27.1.12

Σε πλειστηριασμό το παπούτσι της Πρωθυπουργού της Αυστραλίας!...


Οι Αβορίγινες κράτησαν ως... λάφυρο το παπούτσι που έχασε η αυστραλή πρωθυπουργός και όπως ισχυρίζονται θα το βγάλουν σε πλειστηριασμό. Οι ίδιοι υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι ... όσοι προκάλεσαν χθες τα θλιβερά επεισόδια την Ημέρα της Αυστραλίας εις βάρος της Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελούν «μικρή μειοψηφία» που δεν εκπροσωπεί κανέναν.
Η είδηση της φυγάδευσης της πανικόβλητης Τζούλια Γκίλαρντ από τον χώρο των επεισοδίων κάνει σήμερα τον γύρο του κόσμου.
Υπενθυμίζεται ότι χθες η Τζούλια Γκίλαρντ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι Αμποτ, φυγαδεύτηκαν από πλαϊνή πόρτα εστιατορίου της Καμπέρας όπου είχαν παγιδευτεί από Αβορίγινες διαδηλωτές, οι οποίοι εξαγριωμένοι κτυπούσαν τις τζαμαρίες και φώναζαν «ντροπή» και «ρατσιστές».

Κάθε χρόνο, στις 26 Ιανουαρίου, οι λευκοί Αυστραλοί γιορτάζουν την άφιξη των βρετανών εποίκων στο Σίδνεϊ.

Για τους Αβορίγινες εκείνη η ημέρα του έτους 1788 σηματοδοτεί την εισβολή στη χώρα τους.

Οι ιθαγενείς της Αυστραλίας υπέστησαν τους επόμενους δύο αιώνες περίπου ό,τι και οι Ινδιάνοι της Αμερικής: έχασαν τη γη τους, έπεσαν θύματα διακρίσεων, αντιμετωπίζονταν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Ηγέτες των Αβοριγίνων προειδοποίησαν ότι θα συνεχιστούν οι δυναμικές διαδηλώσεις τους, προκειμένου να ικανοποιηθεί σειρά αιτημάτων τους από την αυστραλιανή Πολιτεία. Το κύριο αίτημά τους είναι η υπογραφή ειδικής συνθήκης μεταξύ των Ιθαγενών και της αυστραλιανής Πολιτείας.
TAΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: