23.1.12

Αχαϊα: Ποια ήταν η εγκληματική ομάδα που αποτελούσε τον... εφιάλτη της ΔΕΗ στην περιοχή...


Συνελήφθησαν οχτώ αλλοδαποί που διέπραξαν 47 κλοπές μετασχηματιστών το τελευταίο τρίμηνο. Η ζημιά που προκάλεσαν στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. ξεπερνά τις 370.000 ευρώ.
Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ...
διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η σε περιοχές της Αχαΐας και Ηλείας. Συνελήφθησαν χθες (22-1-2012) το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, οχτώ αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 39, 29, 28, 27, 27, 22 και 19 ετών, όλοι μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση. Επιπλέον αναζητούνται τρία άτομα, μέλη της ιδίας εγκληματικής ομάδας.

Η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των οχτώ αλλοδαπών σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, χθες (22.01.2012) το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, οι αστυνομικοί ενήργησαν έλεγχο σε όχημα που επέβαιναν ο 29χρονος και οι δύο 27χρονοι, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε, λίγο πριν, είχαν αφαιρέσει δύο μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η.

Σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε και δεύτερο όχημα, στο επέβαιναν οι άλλοι πέντε αλλοδαποί και σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν πλαστικά υπολείμματα από μονώσεις καλωδίων των κλεμμένων μετασχηματιστών, ένα μπουλονόκλειδο και μια πλαστική σακούλα εμποτισμένη με χημικό έλαιο μετασχηματιστή, ενώ το όχημα όπως προέκυψε ήταν κλεμμένο.

Αναζητούνται αλλά τρία άτομα, τα οποία εγκατέλειψαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν, όταν εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις σε χωριό της Κάτω Αχαΐας.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα εντοπίστηκαν σε παρακείμενη αγροτική περιοχή έξι (6) πηνία, συνολικού βάρους 360 κιλών, τα οποία είχαν αφαιρέσει οι δράστες και αποδόθηκαν στην Δ.Ε.Η.

Όπως προέκυψε οι οχτώ αλλοδαποί είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και ενεργώντας κατά σύστημα και κατά επάγγελμα, με διαφορετική σύσταση κάθε φορά, είχαν διαπράξει (47) περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών σε περιοχές της Αχαΐας και Ηλείας.

Σύμφωνα με την μεθοδολογία και τον τρόπο δράσης τους, εντόπιζαν μετασχηματιστές σε στύλους της Δ.Ε.Η, σε δύσβατα σημεία αγροτικών περιοχών και αφού έβγαζαν τα μπουλόνια, με ειδικό κλειδί και έκοβαν τα καλώδια τους, στη συνέχεια αφαιρούσαν το υλικό, που περιέχουν (χαλκό υψηλής αγωγιμότητας, ιδιαιτέρα μεγάλης αξίας).

Η συνολική ζημία της επιχείρησης της Δ.Ε.Η. από την παράνομη δράση της εγκληματικής ομάδας ξεπερνά τις 370.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των τριών συνεργών τους και την τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις...
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: