28.1.12

Παράταση της Κυβέρνησης-Παπαδήμου ζητά ο Γιώργος Καρατζαφέρης...


«Δεν είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την εξουσία στην Αριστερά», δηλώνει ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ ...
«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δούμε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό είναι το κατά πόσο είναι συμπαγείς οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δυο μεγάλων κομμάτων, ώστε να ... αναλάβουν ευθύνες», επισημαίνει, σε δηλώσεις του ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος επιμένει για μετάθεση των εκλογών και ανασχηματισμό.

«Δεν είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την εξουσία στην αριστερά, ως απόρροια των σοβαρών πρωτοβουλιών που πρέπει να λάβουμε για να σωθεί η χώρα. Οι εκλογές πρέπει να πάνε πίσω», αναφέρει ο κ. Καρατζαφέρης, για τον οποίον «δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εκλογών, και όσο πιο σοβαρά είναι τα θέματα που μπαίνουν στο τραπέζι, τόσο πιο πίσω πρέπει να πάνε οι εκλογές. Εκτός κι αν πάμε τώρα σε εκλογές, πράγμα που σημαίνει καταστροφή. Οι εξετάσεις που έδωσαν πρόσφατα στη Βουλή οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δυο κομμάτων δείχνει αδυναμία ομογενοποίησης, κάτι που προσβάλλει τους δυο αρχηγούς», υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και κάνει γνωστό ότι στην σύσκεψη θα θέσει επίσης αίτημα «να γίνει ξεκάθαρη συμφωνία μεταξύ μας για την περαιτέρω εξέλιξη των πραγμάτων. Θα επαναφέρω, γιατί νομιμοποιούμαι να το κάνω, το θέμα της ασφαλούς ηγεσίας στο ΠαΣοΚ, την ανάγκη για ένα μικρότερο κυβερνητικό σχήμα, και το θέμα της ημερομηνίας των εκλογών».

Αναφορικά με το κείμενο των απαιτήσεων που φέρεται να έχει η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτιμά ότι οι πιστωτές θέλουν να μας χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα προς αποφυγή. «Όποιος διαβάζει με προσοχή το περιεχόμενο, αντιλαμβάνεται ότι η τρόικα το κάνει για να μην τολμήσει κανείς άλλος να ζητήσει άλλος να ζητήσει PSI».

Για τη στάση που θα τηρήσει ο ίδιος αναφέρει: «Όπως δεν υπέγραψα την πρώτη φορά παρά έδωσα μια ανοιχτή επιστολή στον ελληνικό λαό, με την οποία ανέλαβα ευθύνες για το τι θα κάνω για να σωθεί ο τόπος, έτσι και τώρα δεν υπογράφω. Υπογραφή δεν βάζω γιατί θεωρώ ισχυρότερη την δέσμευση που απορρέει από τα πρακτικά της Βουλής. Δεν μπαίνω σε εξευτελιστική διαδικασία ως προς το πολίτευμα». Και, όπως προσθέτει, «αυτός που θα πρέπει να υπογράψει είναι μόνο ο πρωθυπουργός της χώρας»...


trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: