6.1.12

Ποιοι και γιατί...

... θέλουν να φύγει ΤΩΡΑ από τη μέση, ο Γιώργος; ...
Ο Παπανδρέου συνέχισε, με συνέπεια, στην ίδια στρατηγική, η οποία θέτει σε άμεση και πρώτη προτεραιότητα, τις εξελίξεις για το μέλλον της Ελλάδας, που με τη σειρά τους εξαρτώνται, απόλυτα, από την ύπαρξη και τη λειτουργία της σημερινής κυβέρνησης συνεργασίας. Τα κρίσιμα θέματα, που...

θα καθορίσουν την πορεία προς τη σωτηρία και την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωζώνη, είναι ανοικτά, είναι δύσκολα και απαιτούν την πλήρη αφοσίωση και προσήλωση του πολιτικού προσωπικού και του λαού.

Ποιοι και γιατί θέλουν να φέρουν προσκόμματα σ΄ αυτή την εθνική προσπάθεια, ποιοι και γιατί οδηγούν την Ελλάδα - θελημένα ή άθελα αδιάφορο - σε περιπέτειες καταστροφικές ?

Ποιοι και γιατί, εφ΄ όσον ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε τις θέσεις του βιάζονται, τόσο πολύ, για γρήγορες διαδικασίες ? Ποιοι και γιατί επιθυμούν να φύγει ΤΩΡΑ από τη μέση ?

Υπάρχουν δύο κατηγορίες παραγόντων, που πιέζουν και θα πιέσουν αφόρητα, για, εδώ και τώρα, εκλογή νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και μη φανταστεί, κανείς, πως πρόκειται για ανθρώπους που τους πήρε ο πόνος για το Κόμμα, (αυτοί οι ανυποψίαστοι κι αν είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού...).

Η πρώτη και βασική κατηγορία, είναι οι παράγοντες του οικονομικού κατεστημένου, που βλέπουν μια σειρά από ζητήματα, τα οποία ο Γιώργος έβαλε σε πορεία αντιμετώπισης, να απειλούν όχι μόνο τα συμφέροντά τους , αλλά. ακόμα κι αυτή την ύπαρξή τους. ( Λειτουργία τραπεζικού συστήματος, ανακεφαλαιοποίηση, νέο θεσμικό πλαίσιο στα ΜΜΕ και - κυρίως - νέο καθεστώς διάθεσης συχνοτήτων, νέο φορολογικό σύστημα, πλήρης απελευθέρωση επαγγελμάτων κλπ, κλπ...).

Είναι αυτοί που βυσσοδομούν εναντίον του, που δεν θέλουν να παίζει ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις και αποφάσεις, τον θέλουν έξω, παροπλισμένο ! Να φύγει τώρα από την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, το απαιτούν και το μεθοδεύουν !

Ακριβώς εδώ, εμπλέκεται και η δεύτερη κατηγορία παραγόντων, αυτή των "πρόθυμων" του πολιτικού προσωπικού, οι οποίοι, είτε ερχόμενοι από παλιά - ως συνεργάτες και όργανα - των οικονομικών συμφερόντων, είτε ενέδωσαν σήμερα - μέσα στην απέλπιδα προσπάθειά τους να επιβιώσουν - στα κελεύσματα των αφεντικών, παίζουν το ρόλο του πολιτικού εκφραστή τους και προωθούν, κατά γράμμα, τα σχέδιά τους !

Είναι όλοι αυτοί, που γίνονται ρεντίκολο, παρελαύνοντας στα βρωμοκάναλα της διαπλοκής και παρουσιάζονται ως ανύποπτοι για τα μέχρι σήμερα γεγονότα και ως σωτήρες και αναγεννητές, τάχα, της δημοκρατικής παράταξης...

Είναι όλοι αυτοί, που μέσα στους μικροϋπολογισμούς τους για τα μικροσυμφέροντά τους, δεν αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουν ν΄ αντιληφθούν, πως οι "νταβάδες" τους χρησιμοποιούν, όχι, μόνο, για ν΄ απαλλαγούν αυτή την κρίσιμη συγκυρία, από το Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και για να διαλύσουν, τελείως, το ΠΑΣΟΚ !...


logoplokies.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: