27.1.12

«Ξεσκεπάστηκε» απάτη κατά του ΙΚΑ...


Για συμμετοχή σε διαδικτυακή απάτη εις βάρος του ΙΚΑ παραπέμπονται ένας λογιστής 31 ετών και ένας ιδιοκτήτης τεχνικού γραφείου 61 ετών από τα Τρίκαλα.
Σε βάρος των δύο δυο σχηματίστηκαν αυτοτελείς δικογραφίες, ενώ οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Την...

απάτη που κόστισε στο ΙΚΑ περίπου 200.000 ευρώ, αποκάλυψε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από έρευνα σε τρεις πόλεις της χώρας.

Το «κύκλωμα» αποτελούνταν συνολικά από τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα που είχαν υποβάλλει το προηγούμενο έτος (2011) σε Υποκαταστήματα του ΙΚΑ ψευδείς αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις απασχόλησης εργαζομένων σε εικονικά ή πραγματικά κατασκευαστικά έργα, προκειμένου, αφενός μεν, να αποκομίζουν τα ένσημα ασφάλισης οι ψευδώς δηλωμένοι εργάτες, αφετέρου δε να λαμβάνουν μέρος από τα προβλεπόμενα οικονομικά οφέλη από τις επιστρεφόμενες παροχές.

Οι ψευδείς περιοδικές δηλώσεις είχαν υποβληθεί σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ στις πόλεις των Τρικάλων, της Κέρκυρας και της Νεάπολης Θεσσαλονίκης...

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: