21.1.12

Αθώοι δηλώνουν οι Φερέτης και Παπαχατζής...


Ενώπιον του ανακριτή παρουσιάστηκαν σήμερα 13 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του κυκλώματος των εκβιασμών και τοκογλύφων στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί σχετικά με τη συμμετοχή τους στις εγκληματικές οργανώσεις.
Μεταξύ των... 13 που έφτασαν στα δικαστήρια για να απολογηθούν ήταν το ανώτατο στέλεχος του ΣΔΟΕ, ο δημοσιογράφος της ΕΤ3 Γιώργος Φερέτης, ο απόστρατος και ο εν ενεργεία αστυνομικός, το ανώτατο στέλεχος της Πειραιώς, μπράβοι, ο γιος και οι γραμματείς του φερόμενου αρχηγού της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης και ο Σέρβος πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Φερέτης στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν έχει καμία ανάμειξη, καθώς όπως είπε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο δεν προκύπτει, ενώ ισχυρίστηκε πως δε γνώριζε κανέναν από αυτούς που υποτίθεται ότι κατέθεταν στους λογαριασμούς του, εκτός από ένα δικηγόρο. «Βρίσκομαι σε άθλια οικονομική κατάσταση και ένα βήμα πριν τη συνταξιοδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ανακριτή. Επίσης σε δηλώσεις τους οι δικηγόροι του δημοσιογράφου τόνισαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν τοκογλυφία και ότι οι λογαριασμοί του είναι καθαροί, ενώ η μόνη κίνηση που υπάρχει είναι οικονομική διευκόλυνση ενός φίλου του χωρίς τόκο.
Στην απολογία του ο γιος του φερόμενου ως αρχηγού της πρώτης οργάνωσης Καραμπέρη υποστήριξε ότι η δραστηριότητα του πατέρα του ξεκίνησε όταν ήταν μαθητής, με τον ίδιο να αναφέρει πως μετέπειτα μετά πήγε στην Αγγλία. «Στο κατηγορητήριο υποστηρίζεται στο ότι είμαι συνδικαιούχος στους λογαριασμούς του πατέρα μου, αυτό συνέβη όταν χώρισε με τη μητέρα μας και μας έβαλε και τα δύο παιδιά στους λογαριασμούς του» ανέφερε ο γιος ενώπιον του ανακριτή.
Μετά την απολογία του ανώτατου στελέχους του ΣΔΟΕ Χ. Παπαχατζή, ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο πελάτης του αρνήθηκε τις κατηγορίες και ότι δε γνωρίζει κανέναν άλλον από αυτούς που κατηγορούνται ως μέλη εκτός από το φερόμενο αρχηγό της πρώτης οργάνωσης , τον οποίο γνωρίζει από το 1990 που ήταν πρόεδρος των εφοριακών και πραγματοποιούσε χορούς σε κέντρα διασκέδασης.
Ανέφερε ότι με το που ανέλαβε το πόστο του στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ έδωσε εντολές ελέγχου υπό την καθοδήγηση επόπτη, για τη σχετική υπόθεση, ενώ εστάλησαν έγγραφα για να ελεγχθούν όλοι οι λογαριασμοί του και επιστολές στα υποθηκοφυλάκεια όλης της χώρας για τυχόν περιουσιακά στοιχεία. Σε ερώτηση σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες ο δικηγόρος είπε πως ήταν μια τυπική συνομιλία και οι εντολές για τον έλεγχο δόθηκαν δέκα μέρες μετά το τηλεφώνημα.
Τέλος αρνείται τις κατηγορίες και ο αστυνομικός. Ο δικηγόρος του επισήμανε πως ο πελάτης του δεν έχει σχέση με τη δραστηριότητα που του αποδίδεται, ότι δηλαδή στρατολογούσε άτομα για την προστασία των νυχτερινών κέντρων και ότι ήταν αυτός που μετέφερε τα χρήματα, ενώ δεν προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία από το άνοιγμα των λογαριασμών του. Ο δίος ο αστυνομικός έκανε λόγο για «επικοινωνιακό σόου που έχει στηθεί από την ασφάλεια και γίνεται γιατί έρχεται η τρόικα και σε ένα μήνα έχουμε κρίσεις αξιωματικών».

Επτά από τους κατηγοτούμενους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και μετά τις απολογίες τους επέστρεψαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τους όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας από 10 έως 300.000 ευρώ...

www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: