23.1.12

ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Δεν έχει εγκριθεί κονδύλιο για υπερωριακή απασχόληση των εκπαιδευτικών....


Ενώ η απόφαση για αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών τα Σάββατα εξαιτίας των καταλήψεων των σχολείων έφερε αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, τώρα η εν λόγω απόφαση πιθανώς να μην μπορεί να υλοποιηθεί μιας και δεν υπάρχουν εγκεκριμένα κονδύλια για την υπερωριακή απασχόληση των εκπαιδευτικών. Πρόβλημα έχει...


προκύψει με την υλοποίηση της απόφασης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ως προς το ζήτημα της κάλυψης των χαμένων διδακτικών ωρών.

Τον Νοέμβριο η Διεύθυνση εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία ορισμένα σχολεία, τρία εξ αυτών στο Βόλο και τη Ν. Ιωνία, θα έπρεπε να συμπληρώνουν τις διδακτικές ώρες που χάθηκαν το Σάββατο. Επειδή οι καταλήψεις των σχολείων συνεχίστηκαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ανέμενε νέα απόφαση που θα περιελάμβανε κι άλλα σχολεία, στα οποία οι μαθητές θα έπρεπε να βρίσκονται στα θρανία και το Σάββατο. Τις τελευταίες ημέρες όμως φαίνεται πως η εν λόγω απόφαση δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

«Υπάρχει πρόβλημα με τη διεξαγωγή μαθήματος το Σάββατο, καθώς δεν έχει εγκριθεί κονδύλι για την υπερωριακή απασχόληση των εκπαιδευτικών. Εξετάζουμε το γεγονός και περιμένουμε τις αποφάσεις της διοίκησης», επεσήμανε ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χρυσανθόπουλος. Στο μεταξύ όμως η ΕΛΜΕ Μαγνησίας είχε εκφράσει την έντονη αντίδρασή της για την απόφαση αυτή, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να μην συμμετάσχουν στα μαθήματα το Σάββατο. Συνεχίζεται η κατάληψη στο 8ο Λύκειο Βόλου Στο μεταξύ συνεχίστηκε και χθες η κατάληψη των μαθητών του 8ου Λυκείου Βόλου, οι οποίοι ζητούν την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του σχολείου και την αναβάθμιση της παιδείας.

Παράλληλα εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους της Χαλυβουργίας. Οι μαθητές φέρονται να συνεχίζoυν την κατάληψη μέχρι και την Παρασκευή.
www.thisisvolos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: