28.1.12

Ωραία λοιπόν, έφυγε ο Παπανδρέου. Και τώρα, τι άλλαξε; ...


Συνέντευξη στο Ραδιόφωνο της ΝΕΤ και στην εκπομπή «Ασκώ τα δικαιώματά μου - Στην Ευρώπη του αύριο» και στον δημοσιογράφο Περικλή Βασιλόπουλο παραχώρησε ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Δρούτσας.

"Οι ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν χάσει την υπομονή και την εμπιστοσύνη τους στους...

Έλληνες πολιτικούς - όχι στους Έλληνες πολίτες, των οποίων τις θυσίες αναγνωρίζουν και εκτιμούν", τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Δρούτσας και αναφέρθηκε στις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις Ζ-Κ. Γιουνκέρ, Β. Σόιμπλε και Φ. Ρέσλερ περί υπογραφής των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και ορισμού «Επιτρόπου». «Είναι απαράδεκτη η συζήτηση περί Επιτρόπου και απλώς ενισχύει τις φωνές του λαϊκισμού», δήλωσε ο κ. Δρούτσας, αλλά επισήμανε ότι «η εικόνα της Βουλής των Ελλήνων την...


...περασμένη Τρίτη ήταν καθοριστική για την ραγδαία επιδείνωση του κλίματος προς την Ελλάδα».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι οι πολιτικοί έχουν ευθύνη να λένε στους πολίτες την αλήθεια και ανέφερε ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι μας επιμένουν ότι θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά δεν ξέρουν πια αν η ίδια η Ελλάδα θέλει να βοηθηθεί». Πρόσθεσε δε ότι «η πιο συχνή κατηγορία είναι ότι δεν έχουμε υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει» και συνέχισε: «Τι μπορούμε πια να απαντήσουμε σε αυτό; Μόνο με έργα και πράξεις μπορούμε τώρα να πείσουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν η πρόταση του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα αποτέλεσε «το τελικό πλήγμα για την αξιοπιστία της χώρας», ο κ. Δρούτσας διαφώνησε και δήλωσε: «Η πρόταση για το δημοψήφισμα είναι ένα θέμα το οποίο βεβαίως χωράει πολλή συζήτηση. Είναι όμως σαφές ότι κάναμε το παν στο εσωτερικό για να αποδομήσουμε αυτή την πρόταση. Το πολιτικό σύστημα, το μιντιακό σύστημα της χώρας, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Και έριξαν με αυτόν τον τρόπο τον Γ. Παπανδρέου. Ωραία, λοιπόν, έφυγε και τώρα; Τι άλλαξε;"
Και συνέχισε: "Η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στην πρόταση του τότε Πρωθυπουργού στο εσωτερικό έδωσε τη δυνατότητα και στον διεθνή παράγοντα να επιτεθεί στην Ελλάδα και σε αυτή την πρόταση. Ήταν μια πρόταση για άμεση δημοκρατία και συμμετοχή του έλληνα πολίτη, μια δυνατότητα, μέσω της συζήτησης που θα γινόταν, να μάθει όλη την αλήθεια για την κατάσταση της χώρας και να πάρει ο ίδιος ο πολίτης τις αποφάσεις για το μέλλον του."

"Είμαι πεπεισμένος ότι ακόμη και πανευρωπαϊκά δημοψηφίσματα είναι μονόδρομος για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συζητούνται όλο και περισσότερο στους κόλπους της Ένωσης. Ακόμη και η Άγγελα Μέρκελ το έχει αναφέρει, μιλώντας για τον στόχο της πολιτικής ένωσης τα επόμενα δέκα χρόνια. Η Ελλάδα δυστυχώς αυτή τη στιγμή είναι απούσα από τις συζητήσεις για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Πρέπει το συντομότερο να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας και να συμμετάσχουμε ενεργά στην συζήτηση για το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον», συμπλήρωσε ο κ. Δρούτσας.

Αναφερόμενος στις ευθύνες του Γ. Παπανδρέου και των κυβερνήσεών του, ο κ. Δρούτσας παραδέχθηκε ότι όλοι έχουν ευθύνες από τη θέση που βρίσκονταν και πρόσθεσε: «Όταν ξεκινήσαμε υπήρχε και ενθουσιασμός και σχέδιο και βούληση για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Το πρόβλημα ήταν πάντα η υλοποίηση των σχεδίων. Όλοι έχουμε ευθύνες, αλλά το να αποποιούνται των ευθυνών τους εκείνοι οι οποίοι ήταν αρμόδιοι ακριβώς για αυτή την υλοποίηση και να θέλουν μάλιστα και να διαδεχθούν τον Γ. Παπανδρέου δεν είναι πειστικό και είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει».



Πηγή: parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: