18.1.12

ΠΑΤΡΑ : Ο Δήμαρχος πήρε τα κλειδιά του λιμανιού...


Tα κλειδιά του Συνεδριακού Κέντρου του λιμανιού παρέδωσε σήμερα ο ΟΛΠΑ στον Δήμο της Πάτρας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που ανέλαβε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Δημαράς, σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες παραχώρησης της έκτασης των 3,5 χιλμ. του θαλασσίου μετώπου της πόλης.
Τα κλειδιά παρέλαβε από τον...
Ο.Λ.ΠΑ. ο Αντιδήμαρχος Οικονομικής Διαχείρισης και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας και Κληροδοτημάτων κ. Βαφέας, ο οποίος τα παρέδωσε στο Δήμαρχο.
Στη 1 σήμερα το μεσημέρι ο κ. Δημαράς άνοιξε την πόρτα στου Συνεδριακού Κέντρου σε μια συμβολική κίνηση για την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στην πόλη και στη συνέχεια παρέδωσε τα κλειδιά στον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης- Καρναβάλι Πάτρας κ. Ηλία Γρηγόρη, προκειμένου να αξιοποιηθεί ο χώρος για το καρναβάλι του 2012.
Σε ό,τι αφορά το κτίριο του Λιμεναρχείου, αυτό θα παραδοθεί στο Δήμο την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πάτρας κ. Φωτεινός, ζήτησε πίστωση χρόνου από τον Δήμαρχο, προκειμένου αυτό να εκκενωθεί.
Παράλληλα, συνεχίζεται η αφαίρεση των κιγκλιδωμάτων του λιμανιού καθόλο το μήκος των 3,5χλμ., ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία των νομικών συμβούλων του Δήμου και του Ο.Λ.ΠΑ. προκειμένου να συνταχθεί κοινά αποδεκτό κείμενο σύμβασης για την προσωρινή παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου.
Ο κ. Δημαράς μετά την παράδοση των κλειδιών έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θα θεωρήσουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί η παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, όταν θα έχει υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου Πατρέων και αυτή η σύμβαση θα φέρει την υπογραφή των αρμοδίων υπουργών.
Ωστόσο πιστεύω ότι σήμερα με την παράδοση των κλειδιών του Συνεδριακού Κέντρου, έγινε ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της υλοποίησης αυτής της επιδίωξης»...

dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: